Tinerii de 18 ani care vor sa viziteze Europa se pot inscrie incepand de marti, 12 iunie, in programul "Discover EU", care ofera bilete gratuite de tren de pana la 30 de zile. Peste 750 de bilete vor merge catre tinerii din Romania, potrivit unui comunicat emis de Portalul european pentru tineret.

Aproximativ 15.000 de tineri vor primi in aceasta vara un permis de calatorie in cadrul programului "Discover EU", derulat de Uniunea Europeana.

Permisul de calatorie ofera posibilitatea de a lua si alte mijloace de transport, pe langa tren, precum autobuzul sau feribotul. In cazuri exceptionale, daca nu exista niciun alt mijloc de transport disponibil, va fi permisa calatoria cu avionul. Astfel, tinerii care locuiesc pe insule sau in regiuni izolate au si ei sansa de a participa la aceasta initiativa.

Cine se poate inscrie?

Pentru a participa in program, tinerii trebuie sa indeplineasca urmatoarele cerinte:

  • sa aiba 18 ani la data de 1 iulie 2018 (adica sa te fi nascut intre 2 iulie 1999 si 1 iulie 2000, inclusiv)
  • sa aiba cetatenia uneia din cele 28 de tari membre ale Uniunii Europene
  • sa introduca numarul cartii de identitate sau al pasaportului pe formularul on-line de inscriere
  • sa inceapa calatoria intr-unul din cele 28 de state membre ale UE
  • sa calatoreasca in perioada 9 iulie-30 septembrie 2018
  • sa isi planifice o calatorie de cel putin o zi si maximum 30
  • sa viziteze intre una si 4 tari straine de pe teritoriul UE
  • sa isi doreasca sa devina ambasador al initiativei DiscoverEU.

Tinerii se pot inscrie in nume propriu sau ca membru al unui grup de maximum 5 persoane. In cazul grupurilor, trebuie desemnat un lider. Acesta completeaza formularul de cerere si raspunde la intrebarile din quiz si la intrebarea de departajare. In momentul in care trimite cererea, liderul grupului va primi un cod pe care il va comunica celorlalti membri pentru a le permite sa se inregistreze. Utilizand codul furnizat de lider, membrii grupului se vor inregistra on-line, completand datele lor personale. Toti membrii grupului trebuie sa aiba varsta de 18 ani.

Citeste si:
Când vom merge cu trenul de mare viteză de la București la Nădlac
Când vom merge cu trenul de...

Perioada de inscriere

Inscrierile se fac online, in perioada 12 iunie, ora 12:00 (CEST) - 26 iunie 2018, ora 12:00 (CEST). Mai intai, va trebui sa introduca datele personale si sa ofere detalii despre calatoria pe care o planifica. Apoi, va trebui sa raspunda la un quiz de 5 intrebari referitoare la Anul european al patrimoniului cultural 2018 si la initiativele UE dedicate tinerilor. In cele din urma, va trebui sa raspunda si la o intrebare de departajare, care ii va permite Comisiei sa clasifice participantii in cazul in care sunt prea multe cereri. Persoanele selectate vor pleca in calatorie in perioada 9 iulie - 30 septembrie 2018.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Scania anunță disponibilizări, mii de angajați ar putea fi dați afară
Setari Cookie-uri