Acest tronson, construit de Aktor, inca poate fi gata in acest an daca se vor aloca banii necesari si daca, in consecinta, mobilizarea constructorului se va ridica la nivelul asteptat.

Sectiunea dintre Centura Bucuresti si Ploiesti (55,5 km) a fost inaugurata in iulie 2012, in timp ce restul sectiunii spre centrul Bucurestiului a ramas de completat.

Segmentul Centura Bucuresti-Bucuresti incepe cu un sens giratoriu la intersectia dintre Fabrica de Glucoza si strada Petricani, traverseaza Lacul Balta Saulei, intersecteaza strada Gherghitei cu un al doilea sens giratoriu, apoi continua spre nord, traversand linia CFR 800, strada Popasului (in Voluntari) si drumul de Centura Bucuresti.

Pe segmentul Turnul Popasului (Voluntari) - centura (4 km) au inceput lucrarile in aprilie 2012. Pe segmentul de pe strada Petricani (Bucuresti) - Popasului (2,5 km), lucrarile au fost intarziate de exproprieri.

Min.Transporturilor: In 2016...
Citeste si: Doua loturi din autostrada Lugoj-Deva, finalizate in 2016
Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.

Autostrada A3 a fost impartita in trei segmente: segmentul Bucuresti - Ploiesti (62 km), segmentul Ploiesti - Comarnic (48,6 km) si segmentul Comarnic - Brasov (58 km).

Lucrarile pe sectiunea Bucuresti - Ploiesti au inceput in martie 2007 si au fost finalizate in 2012. Primul segment, de la Bucuresti la Moara Vlasiei, este construit ca un set de sosele cu sase benzi pentru a se adapta la traficul de naveta si excedentul de vacanta.

Autostrada A3 este partial construita (aproximativ 18%). Aceasta intentioneaza sa conecteze Bucurestiul cu Transilvania si cu partea de nord-vest a tarii. Autostrada va avea o lungime de 603 km si se va deplasa de-a lungul rutelor: Ploiesti, Brasov, Fagaras, Sighisoara, Targu Mures, Cluj-Napoca, Zalau si Oradea, conectandu-se cu autostrada M4 din Ungaria langa Bors.

Avem constructor pentru...
Citeste si: Aktor-Euroconstruct, castigatori pentru finalizarea Bucuresti-Ploiesti