Germania inlocuieste trenurile diesel cu unele pe hidrogen

Germania inlocuieste trenurile diesel cu unele pe hidrogen incepand cu anul 2021. Alstom va construi 14 trenuri fara emisii, denumite Coradia iLint, care pot calatori 1.000 de km cu un plin de hidrogen si pot atinge o viteza maxima de pana la 140 km/h.

Coradia iLint este un nou tren regional fara emisii de CO2 si o alternativa la diesel. Este alimentat de o celula de combustie cu hidrogen, singura emisie fiind aburul si apa condensata in timp ce functioneaza cu un nivel scazut de zgomot, scrie weforum.org.

"Pentru prima data in lume, un tren regional de calatori alimentat cu hidrogen va inlocui trenurile diesel, generand emisii zero cu aceleasi performante ca si un tren regional regulat si autonomie de pana la 1.000 km", a declarat Gian Luca Erbacci, vicepresedinte senior pentru Europa la Alstom.

Anuntul a sosit in acelasi timp cu discutiile privind schimbarile climatice in Bonn, Germania. In timpul acestor discutii, aproape 200 de tari s-au reunit in incercarea de a-si imbunatati planurile de schimbare climatica si de a dezvolta un acord climatic global.

"Aceasta zi reprezinta un progres real in transportul feroviar si o schimbare in directia unui sistem de mobilitate curata", a mai spus Gian Luca Erbacci.

Citeste si:
Redresare: Centura feroviară a Capitalei, trenul și metroul din Cluj
Redresarea infrastructurii:...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Multe tari au inca un numar mare de trenuri diesel aflate in circulatie. De exemplu, in Germania exista inca 4.000 de trenuri diesel.

Vehiculele pe baza de hidrogen, la fel precum camioanele pe hidrogen ale Toyota, emit vapori de apa in timpul functionarii, facandu-le o alternativa ecologica la motorina, care nu va produce emisii nocive si nu va agrava incalzirea globala.

Alaturi de eforturile altor producatori de automobile, cum ar fi Honda, si de proiectele precum Project Hesla, a devenit evident ca oamenii doresc sa investeasca in celule de combustie cu hidrogen.

Citeste si:
Airbus a dezvăluit trei concepte de aeronave comerciale cu emisii zero
Airbus a dezvăluit trei...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri