Jumatate dintre masinile oprite in trafic de RAR au fost neconforme

RAR a oprit in trafic in primele 6 luni ale anului 33.700 de masini, ceea ce inseamna o medie de 280 de masini pe zi lucratoare, iar jumatate dintre acestea au fost neconforme. La nivel national, aproximativ una din 10 masini trase pe dreapta de politie si verificate de RAR poluau peste limita legala admisa.

"Registrul Auto Roman a verificat din punct de vedere tehnic in trafic, in primele 6 luni ale lui 2018, 33.726. de vehicule, la nivelul intregii tari. In urma controalelor s-a constatat ca aproape jumatate dintre acestea erau neconforme", se arata in comunicatul companiei.

Aproape 1700 de vehicule verificate tehnic in trafic de inspectorii RAR, in prima jumatate a acestui an prezentau pericol iminent de accidente.

Cele mai multe probleme au fost descoperite la: instalatia electrica de iluminare si semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punti, jante, anvelope si suspensie, vizibilitate precum si la sistemele de franare si directie.

In urma controalelor mixte desfasurate de RAR si Politia Rutiera, in primul semestru al lui 2018 au fost aplicate peste 11.000 de amenzi contraventionale, au fost retrase 8.480 de certificate de inmatriculare si retinute 258 de permise de conducere.

Citeste si:
Mită de un milion de euro ascunsă în ligheane și găleți
Un milion de euro ascunși în...

In situatia in care una dintre masurile luate a fost retinerea certificatului de inmatriculare, acesta poate fi redobandit numai dupa efectuarea unei inspectii tehnice specifice la reprezentantele RAR din tara.

Directorul General al Registrului Auto Roman, ing. George Adrian Dinca mentioneaza ca rezultatele controalelor desfasurate in trafic nu reflecta starea generala a parcului auto din Romania, deoarece echipajele mixte RAR-Politie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defectiuni.

Sursa foto: Orlando_Stocker / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri