CFR Marfa estimeaza pierderi de peste 232 de milioane de lei in 2018

CFR Marfa estimeaza pierderi de peste 232,6 milioane de lei in 2018, la venituri de 761,5 milioane de lei, potrivit unui proiect de hotarare de Guvern privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli, publicat de Ministerul Transporturilor.

“Prevederea unei pierderi in suma de 232.626 mii lei, ca urmare a nerealizarii veniturilor totale aprobate pe anul 2018”, se arata in documentul publicat pe site-ul ministerului.

Veniturile companiei pentru 2018 se ridica la 761,5 milioane de lei, in timp ce cheltuielile sunt de 994,1 milioane de lei.

Compania anticipeaza plati restante in valoare de 320 de milioane de lei.

Anul acesta, cheltuielile pentru investitii sunt estimate la 81 de milioane de lei.

Citeste si:
Transportul feroviar românesc deraiază și anul acesta de pe șinele...
Bugetele companiilor...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Numarul de personal prognozat la finele anului este de 6.113, iar numarul mediu de salariati este de 5.995.

Castigul mediu lunar pe salariat determinat pe baza cheltuielilor de natura salariala este de 4.245 de lei, iar castigul mediu lunar pe salariat determinat pe baza cheltuielilor de natura salariala, recalculat conform legii anuale a bugetului de stat este de 3.485 de lei.

La finalul lunii martie, ministrul Transporturilor, Lucian Sova, declara ca datoria acumulata de CFR Marfa la CFR SA, de peste 100 de milioane de euro, este una "netolerat de mare" , iar daca CFR SA ar folosi toti banii pe care ii are de primit de la aceasta companie ar exista sute de kilometri de pe care restrictiile ar fi ridicate.

Intr-un interviu acordat Agerpres in luna iunie, Sova a anuntat ca datoriile CFR Marfa fata de CFR SA sunt in proces de executare, existand proceduri pe care le gestioneaza un executor judecatoresc.

Citeste si:
Pandemia a costat turismul mondial 460 MLD. euro în primul semestru
Pandemia a costat turismul...

Sursa foto: Silviu Matei | Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri