Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, este in discutii cu ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, pentru a alege o varianta pentru noua taxa auto, existand sanse sa fie evitata introducerea acesteia de la inceputul anului viitor.

Ministrul Finantelor Publice vrea ca masinile inmatriculate in Bulgaria sa fie reinmatriculate in Romania. „Ce au bulgarii de oamenii isi inmatriculeaza masinile in cealalta parte? Hai sa vedem cum sa facem ca ei sa se intoarca sa faca inmatricularea in Romania si chiar sa fie fenomenul invers. (...) Vrem sa vedem, daca masinile inmatriculate in Bulgaria le putem repatria, ca sa spun asa”, a spus Eugen Teodorovici, potrivit Promotor.ro.

Oficialul de la Finante a precizat ca masurile pe care ministerul de resort incearca sa le ia nu sunt de impunere, ci de analiza a ceea ce au alte state mai bun pentru a putea prelua acele idei.

Timp de un an, pana la 31 august 2018, romanii au putut sa isi recupereze taxa auto pe cale administrativa.

Romanii au achitat timp de zece ani taxa auto sub mai multe denumiri: taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule (ianuarie 2007 – 30 iunie 2008), taxa pe poluare pentru autovehicule (1 iulie 2008 – 12 ianuarie 2012), taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule (13 ianuarie 2012 – 14 martie 2013), timbrul de mediu pentru autovehicule (15 martie 2013 – 31 ianuarie 2017).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri