Programul Prima Masina va include si autoturisme electrice, hibride sau plug-in hibride

Programul Prima Masina va fi modificat pentru a spori vanzarile de autovehicule nepoluante, prin introducerea posibilitatii de a achizitiona prin credit cu garantia statului si autoturisme electrice, hibride sau plug-in hibride.

Beneficiarii pot detine si un autoturism nou, dar numai cu motor termic. In prezent, persoanele fizice care acceseaza programul "Prima masina" (OUG nr. 66/2014) trebuie sa indeplineasca cumulativ mai multe conditii printre care si aceea ca nu au mai detinut in proprietate un autoturism nou.

Pentru autoturismele cu sistem de propulsie hibrid pretul de achizitie nu poate depasi suma de 100.000 de lei, la care se adauga TVA, iar pentru autoturismele plug-in hibrid (electric hibrid) si complet electric, pretul de achizitie nu poate depasi suma de 150.000 de lei, la care se adauga TVA.

Avansul pentru Prima Masina se modifica

Pentru autoturismele cu sistem de propulsie hibrid, avansul va fi de 25%, iar pentru autoturismele plug-in hibrid si pur electric, avansul va fi de 30%. In plus, ecobonusul si ecotichetul obtinute in programele Rabla Clasic si Rabla Plus pot fi utilizate pentru justificarea achitarii avansului.

Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca beneficiarii sunt:

Citeste si:
Guvernul vrea sa inlocuiasca ROBOR cu IRCC la "Prima Casa"
Guvernul vrea sa inlocuiasca...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...
  • achizitioneaza un autoturism care se incadreaza in categoriile de mai sus
  • nu inregistreaza obligatii restante de plata restante la bugetul general consolidat
  • nu inregistreaza restante la plata altor credite bancare
  • la data solicitarii creditului garantat are varsta de minimum 18 ani

Programul a fost introdus de Executivul condus de Victor Ponta in aprilie 2015 in scopul stimularii cumpararii de autoturisme noi. In 2015, in primul an de functionare, programul a avut alocat un plafon de 350 milioane lei, din care au fost emise garantii de 3,26 milioane lei, adica 0,93% din total.

Sursa foto: betto rodrigues / Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri