Primarul unui orasel din nordul Italiei, Acquetico, din regiunea Liguria, a instalat o camera radar dupa ce mai multi locuitori s-au plans ca soferii circula cu viteza mult peste limita legala in localitate. In medie, intr-un minut cel putin 3 masini incalcau limita de viteza.

Dupa doua saptamani, camera radar a depistat peste 58.000 de incalcari ale vitezei in doar doua saptamani, scrie bbc.com.

Datele au aratat ca, in medie, o masina a depasit limita de viteza la fiecare cateva minute, desi in zona este 50 km/h. Camera radar a inregistrat si un sofer care a atins 135 km/h.

"Este intr-adevar foarte grav, avand in vedere faptul ca avem locuitori care se muta in mod regulat in sat si traverseaza strada", a spus primarul orasului.

Jumatate din autoturismele care au circulat in localitate au incalcat limita de viteza. Camera radar a fost amplasata in apropierea unei treceri de pietoni si a inregistrat zeci de autoturisme trecand cu peste 100 km/h, dublul limitei de viteza, intr-un oras populat in special de locuitori mai in varsta.

Citeste si:
Greva nationala in transportul italian: aviz turistilor romani!
Atentionare pentru romanii...

Traseul prin Acquetico ramane cel mai bun pentru cei care doresc sa evite taxele de trecere in zona.

Foto: captura Google


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Persoanele fizice nu pot fi amendate conform GDPR