Madrid, capitala Spaniei, va interzice masinile poluante in centrul orasului, pentru a reduce cu 40% poluarea, insa, in acest fel si traficul rutier va fi redus cu 20% intrucat sunt multe masini vechi in circulatie, scrie BBC.

Restrictiile vor fi aplicate din anul 2020 si vizeaza masinile diesel fabricate inainte de anul 2006, dar si pe cele pe benzina fabricate inainte de anul 2000.

Masurile vor deveni pe parcurs tot mai restrictive pentru a elimina complet masinile vechi din centrul Madridului. Proprietarii acestor modele vor trebui sa dovedeasca ca au acces la o parcare privata in aceasta zona si vor trebui sa isi inregistreze masina inainte de a putea intra.

Spaniolii vor ca un nou test universal de emisii sa acorde un punctaj fiecarui model, in urma caruia vehiculul va primi dreptul de a intra intr-o anumita zona delimitata si supravegheata video. Cei care vor incalca aceasta regula vor primi o amenda de 90 de euro.

Decizia va reduce, de altfel, si zgomotul in oras si va incuraja mai multe persoane sa foloseasca bicicleta in oras. Autoritatile spaniole isi doresc un mediu curat si incurajeaza cetatenii sa foloseasca transportul in comun si bicicletele.

Primaria a decis ca in 2020, masinile vechi, indiferent de tipul de motorizare, sa fie interzise in centrul orasului Madrid. Pentru a incuraja spaniolii sa cumpere modele hibrid sau electrice, autoritatile au relaxat conditiile de parcare si acces in centru pentru acestea.

Ce masuri au luat alte orase europene?

Anul acesta si Stuttgart a anuntat ca va interzice din 2019 cele mai poluante vehicule diesel (non-Euro - Euro 4) pe strazile sale si va incerca sa evite o extindere a interdictiei la masini Euro 5 prin luarea de masuri pentru imbunatatirea calitatii aerului.

Hamburg este primul oras german care a interzis autovehiculele diesel, care nu respecta standarde Euro 6, pe unele strazi aglomerate, incercand sa creasca presiunea asupra producatorilor de automobile pentru a efectua imbunatatiri in acest sens.

Si in Copenhaga se are in plan interzicerea masinilor diesel in centrul orasului anul viitor. Autovehiculele diesel vor fi interzise din 2025 si in orasele Paris, Madrid, Ciudad de Mexico si Atena.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri