Hamburg, al doilea oras german ca marime, limiteaza vehiculele diesel mai vechi in unele zone incepand din 31 mai, marcand prima interdictie legata de motorizari din Germania, scrie Automotive News.

Incepand cu 31 mai, orasul portuar de 1,8 milioane de persoane va impiedica utilizarea autovehiculelor si a camioanelor diesel care nu indeplinesc cel putin standardele de emisii Euro6.

Exceptie de la regula vor face rezidentii, colectorii de gunoi, furnizorii si taxiurile, a declarat un purtator de cuvant al departamentului de mediu si energie din Hamburg.

Politia va efectua controale aleatorii, iar amenda va fi de 25 de euro pentru autoturisme si de 75 de euro pentru soferii de camioane pentru incalcarea noilor reguli.

Din cele 330.000 de automobile diesel care circula pe drumurile din Hamburg, doar 116.000 au tehnologia Euro6 introdusa in 2014, potrivit datelor administratiei locale.

Decizia pune orasul Hamburg in fruntea oraselor germane care cauta sa imbunatateasca calitatea aerului prin eliminarea dieselurilor.

Exista, de asemenea, o presiune din ce in ce mai puternica din partea Uniunii Europene, care a dat in judecata Germania si alte state membre pentru nerespectarea tintelor privind oxizii de azot si particulele din aer. Anul trecut, peste 65 de orase germane au depasit nivelurile permise de NOx, ceea ce poate provoca probleme respiratorii. Principala sursa de poluare sunt vehiculele diesel.

De la pronuntarea hotararii, ministrul mediului al celui mai nordic stat din Germania, Schleswig-Holstein, a declarat ca interzicerea vehiculelor diesel mai vechi ar putea fi o optiune pentru orasul Kiel, cu aproximativ 250.000 de persoane. Primarul orasului Heidelberg, Eckart Wuerzner, a promis ca va permite numai vehiculelor cu emisii zero (masini electrice) pe strazile din centrul orasului pana in 2030, desi aceasta propunere trebuie inca aprobata de consiliul local.

In timp ce guvernul cancelarului Angela Merkel a incercat sa sustina masinile diesel pentru a proteja locurile de munca locale, consumatorii au evitat treptat tehnologia in urma scandalului Volkswagen privind emisiile. Odata cu scaderea cererii, producatorii de automobile precum Toyota si Nissan au anuntat planurile de a opri vanzarile de modele diesel.

Incepand cu anul 2025, se vor aplica restrictii asupra masinilor diesel si in orasele Paris, Madrid, Ciudad de Mexico si Atena.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri