Stuttgart va impune restrictii pentru vehicule diesel in 2019

Stuttgart va interzice anul viitor cele mai poluante vehicule diesel (non-Euro - Euro 4) pe strazile sale si va incerca sa evite o extindere a interdictiei la masini Euro 5 prin luarea de masuri pentru imbunatatirea calitatii aerului, scrie Automotive News Europe.

Vor fi interzise vehicule diesel care indeplinesc standardele de emisii Euro 4 sau mai vechi incepand cu ianuarie 2019, a declarat ministrul din Baden-Wuerttemberg.

Nemtii vor sa ia o serie de masuri pentru a evita si interzicerea motoarelor Euro 5, una dintre acestea fiind extinderea liniilor de transport public si a serviciilor de mobilitate cu vehicule electrice, care ar trebui sa aiba un efect suficient asupra nivelurilor de poluare.

Din 2015, de cand Grupul Volkswagen a admis ca a folosit dispozitive pentru a insela testele de emisii, a avut loc o reactie globala impotriva autovehiculelor diesel.

Zeci de orase germane, inclusiv Hamburg, Munchen si Stuttgart, depasesc limitele Uniunii Europene privind NOx-urile, care sunt cunoscute ca provoaca boli respiratorii.

Citeste si:
Vor fi înfiinţate încă 26 de sedii pentru permise şi înmatricularea...
Ministrul Vela: Vor fi...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

Hamburg a interzis autovehiculele diesel sub Euro 6

Daca pana la jumatatea anului 2019 masurile luate de Stuttgart pentru a imbunatati calitatea aerului nu vor aduce nivelurile de NOx in limitele legale, interdictia ar putea fi extinsa si la vehicule echipate cu motoare Euro 5 diesel, din ianuarie 2020.

Hamburg este primul oras german care a interzis autovehiculele diesel, care nu respecta standarde Euro 6, pe unele strazi aglomerate, incercand sa creasca presiunea asupra producatorilor de automobile pentru a efectua imbunatatiri in acest sens.

Si in Copenhaga se are in plan interzicerea masinilor diesel in centrul orasului cat mai curand, anul viitor. Autovehiculele diesel vor fi interzise din 2025 si in orasele Paris, Madrid, Ciudad de Mexico si Atena.

Citeste si:
Percheziţii: Fiat, Alfa Romeo, Jeep şi Iveco ar fi manipulat...
Percheziţii: Fiat, Alfa...
Sursa foto: Orlando_Stocker / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri