In orasele Stuttgart, Leipzig, Berlin, Munchen si Hamburg, este interzisa anul acesta circulatia masinilor diesel mai vechi de Euro 4. La jumatatea anului, primariile vor decide daca vor muta interdictia la autoturismele diesel Euro 5, intrucat depasesc limitele Uniunii Europene privind NOx-urile, cunoscute ca provoaca boli respiratorii. In aceasta situatie sunt zeci de orase germane.

In Stuttgart, masinile diesel cu norma de poluare Euro 4 au fost interzise de la 1 aprilie, chiar si pentru cetatenii care locuiesc in oras. In prezent, masinile diesel Euro 5 nu sunt afectate, insa o decizie, daca vor fi si acestea interzise in oras, va fi luata in vara, cand vor fi examinate emisiile, spune primaria.

Masinile diesel Euro 5 ar urma sa fie interzise din ianuarie 2020 in mai multe orase germane.

Hamburg este primul oras german care a interzis autovehiculele diesel, care nu respecta standarde Euro 6, pe unele strazi aglomerate, incercand sa creasca presiunea asupra producatorilor de automobile pentru a efectua imbunatatiri in acest sens.

Din 2015, de cand Grupul Volkswagen a admis ca a folosit dispozitive pentru a insela testele de emisii, a avut loc o reactie globala impotriva autovehiculelor diesel.

Jerry's Pizza investeste in...
Citeste si: Jerry's Pizza va investi un milion de euro in procesul de rebranding

Aproximativ jumatate din automobilele noi vandute in Germania aveau motoare diesel, inainte de izbucnirea scandalului legat de emisiile vehiculelor diesel ale Volkswagen, dar cota de piata a acestora a scazut intre timp.

Ca urmare a cererii mari pentru automobile diesel, avand in vedere eficienta consumului de carburant, producatorii auto germani au investit masiv in uzine care fabrica astfel de vehicule si in dezvoltarea acestora.

Decizia Germaniei de a permite oraselor sa interzica circulatia automobilelor diesel mai vechi ar putea avea implicatii ample pentru viitorul industriei auto.

Cuptorul Moldovencei...
Citeste si: Cuptorul Moldovencei inaugureaza o cofetarie noua in Iasi

Sursa foto: By RikoBest / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Trotinetele electrice, interzise pe strada in Romania