Interdictie de circulatie pentru anumite automobile diesel in Germania: Care este primul oras care pune in aplicare masura

In luna februarie a acestui an, Tribunalul administrativ federal din Leipzig a decis ca interzicerea accesului autovehiculelor diesel in centrul oraselor este legala, in anumite conditii. Desi decizia Tribunalului din Leipzig viza in mod direct doar doua orase (Dusseldorf si Stuttgart), care puteau pune in practica astfel de interdictii, hotararea curtii deschidea calea pentru ca si alte orase din Germania sa introduca restrictii pentru utilizarea automobilelor diesel.

In motivatia de 30 de pagini publicata vineri, Tribunalul administrativ federal din Leipzig a precizat ca nu ar trebui sa existe perioade de gratie pentru introducerea interdictiilor de circulatie. "Astfel de restrictii nu merg dincolo de alte interdictii care sunt justificate de legislatia rutiera si pe care automobilistii trebuie sa le accepte", apreciaza Tribunalul, administrativ federal, conform Agerpres.ro.

Introducerea cu efect imediat a unor interdictii de circulatie cu privire la drumurile sau sectiuni de drum importante ar fi legitima si ar putea afecta toate modelele, exceptand cele care indeplinesc standardele de emisii Euro-6, se arata in motivatia tribunalului. Pentru zonele metropolitane mai mari, care cuprind mai multe drumuri si strazi, tribunalul a recomandat o implementare treptata a interdictiilor, incepand cu automobilele diesel mai vechi care indeplinesc standardele de emisii Euro-4.

Aceasta decizie este ultima actiune de reglementare care vine ca urmare a scandalului dieselgate care a izbucnit in 2015 cand Volkswagen a recunoscut ca a manipulat emisiile poluante ale automobilelor echipate cu motoare diesel.

Miercuri, autoritatile din Hamburg, al doilea cel mai populat oras din Germania, au anuntat ca au inceput sa amplaseze marcaje rutiere prin care sa puna in aplicare interdictia de circulatie a automobilelor diesel mai vechi iar autoritatile locale se asteapta ca restrictiile sa intre in vigoare de la finele acestei luni.

Citeste si:
Percheziţii: Fiat, Alfa Romeo, Jeep şi Iveco ar fi manipulat...
Percheziţii: Fiat, Alfa...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

Constructii europeni au investit sume importante in motoarele diesel. Decizia Germaniei de a permite oraselor sa interzica circulatia automobilelor diesel mai vechi ar putea avea implicatii ample pentru viitorul industriei auto.

Sursa foto: Fotoeventis / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri