Atunci cand inchiriem o masina, fie pentru vacanta, fie pentru necesitate, exista bune practici sau recomandari pe care clientul trebuie sa le urmareasca. Internetul si tehnologia ne ajuta sa comunicam eficient la distante lungi, sa avem acces la informatii tot timpul si sa citim recenzii despre companiile cu care dorim sa lucram, astfel incat vacanta noastra sa fie un sejur de neuitat.

Asadar, am vrut sa stim cum putem noi, din postura de clienti, sa ne asiguram ca pretul pe care il platim cu serviciile pe care le primim se afla in avantajul nostru. Iata cateva sfaturi:

Inchiriaza o masina de langa Aeroport, nu din acesta

Chiriile din aeroport sunt mari, iar pretul acestora se vor regasi in costul masinii tale. Inchiriaza o masina din vecinatatea aeroportului, iar sansele sunt ca vei beneficia de un pret mai mic si de un drum dus-intors gratuit de la sediul companiei de Rent a Car.

Achita online in avans

De cele mai multe ori, prin plata online, se ofera un discount considerabil, fiindca este in avantajul companiei sa primeasca o comanda ferma din partea clientului. O firma serioasa de inchirieri auto va avea o politica clara de returnare a banilor si, de obicei, se ofera anulare gratuita cu pana la 48 ore inaintea ridicarii masinii.

Alege toate extra-optiunile online

Bifeaza toate extraoptiunile de care vei avea nevoie direct din website-ul firmei de Rent a Car. Astfel, vei sti pretul exact dinainte sa ajungi la destinatie. Un alt motiv este cazul scaunelor pentru copii IsoFix. Daca nu rezervi unul atunci cand plasezi cererea de rezervare, s-ar putea sa nu gasesti unul disponibil la locatie.

Raport Google asupra...
Citeste si: Raport Google: peste 6 milioane de reclame eliminate zilnic

Alege un pachet de protectie

Daca ai nesansa ca masina pe care ai inchiriat-o sa sufere avarii, chiar si superficiale, risti ca garantia pe care ai lasat-o sa fie blocata.
Garantiile variaza, insa sunt de ordinal sutelor de euro. Intereseaza-te direct de pe website-ul companiei care sunt pachetele de protectie disponibile si scutesti riscul de a plati o eventuala paguba, precum si blocarea garantiei sau a unui card de credit.

Inchiriaza o masina cu scaun IsoFIX

In cazul in care calatoresti cu copii mici, scaunul pentru copii este necesar. Insa nu toate scaunele pentru copii sunt construite egal.
Asigura-te ca alegi un scaun certificat IsoFIX ca extraoptiune atunci cand plasezi rezervarea pentru inchirierea masinii.

Plaseaza rezervarea online, nu prin telefon

Atunci cand inchiriezi o masina, poti avea neplacerea ca masina ceruta sa fie deja data altcuiva. De obicei, companiile de rent a car vor oferi o masina similara, din aceasi clasa. Cu toate acestea, atunci cand rezervi online primesti un E-mail automat. Acesta este o dovada a extraoptiunilor si a pretului pe care ai fost de acord sa il platesti. Este important sa ai acces la acest E-mail in momentul in care ajungi la locatia fizica pentru a scuti neplaceri cauzate de conversatiile telefonice.

Facebook si Instagram, in...
Citeste si: Facebook: Confirmam ca pana nu a fost cauzata de un atac cibernetic

Urmareste recenziile din Facebook sau Google Business

Este important ca inainte sa rezervi, sa verifici recenziile din sfera Social Media. Parerile celor care au trecut pe acolo inaintea ta sunt, de obicei, factorul determinant.

Sursa foto: Minerva Studio / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Crestere de un milion de pasageri pe aeroporturile din tara, in 2018