Ford va aduce anul acesta in gama un SUV de mici dimensiuni, care in prezent este testat camuflat prin Germania, model ce va fi fabricat la Craiova, posibil sub numele de Puma. Numele Puma vine de la un model coupe pe care Ford l-a fabricat intre 1997-2002.

Pentru acest al doilea model care va intra in productie la Craiova, Ford face o investitie suplimentara de 200 de milioane euro si angajeaza 1.500 de persoane dedicate productiei.

O poza cu modelul camuflat este disponibila aici.

Ford a declarat ca masinile cu multi cai putere vor avea un rol central in planurile sale de restructurare din Europa, incercand sa obtina o rentabilitate consistenta in regiune, ceea ce nu a reusit in doua decenii, potrivit Automotive News Europe.

"Crossoverele si SUV-urile sunt o zona in care se indreapta consumatorii si vom continua sa crestem si sa dezvoltam acest segment", a declarat Steve Armstrong, directorul executiv al Ford Europa, anuntand in acelasi timp ultimul plan de restructurare pentru Europa.

SUV-ul mic, construit la uzina Ford din Craiova, sub numele de Ford Puma, si-ar putea face debutul la Salonul Auto de la Frankfurt, considera analistii francezi de la Inovev. Acesta ar inlocui Ford EcoSport.

Anul trecut, Ford a vandut un numar record de SUV-uri in Europa, depasind pentru prima data 250.000 de unitati, reprezentand o cincime din vanzarile de vehicule.

Ford a declarat ca prima sa masina electrica va fi un SUV si va ajunge in Europa in 2020. Masina se spune ca este inspirata de Mustang. Noile SUV-uri Ford vor avea si versiuni hibride, ca parte a planului companiei de a oferi versiuni electrificate pe toate modelele noi.

Investitia totala pe care Ford a implementat-o in operatiunile sale de productie din Romania va ajunge la aproape 1.5 miliarde de euro. Forta de munca va ajunge la aproximativ 5.900 de angajati. In cei 10 ani, Ford a fabricat la Craiova in jur de 350.000 de masini, modelele Ford Transit Connect, B-Max si EcoSport.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri