De Ziua Nationala a Romaniei, Ford livreaza catre pietele europene primele autoturisme Ford Puma produse la fabrica din Craiova, au anuntat reprezentantii companiei printr-un comunicat de presa, noteaza Agerpres.

"De Ziua Nationala a Romaniei, Ford a incarcat primul tren cu unitati Ford Puma destinate clientilor noului model produs la Craiova. Primul tren - pe care sunt transportate aproape 300 de masini - a fost incarcat deja cu destinatia Flushing, Olanda. Ulterior, acestea vor fi transportate pe vapor catre Marea Britanie. Suntem foarte bucurosi ca lansarea noului model se desfasoara conform planului. Echipa de lansare a lui Ford Puma, echipa Ford Craiova si furnizorii nostri au facut o treaba excelenta", afirma presedintele Ford Romania, Ian Pearson, citat in comunicat.

Ford Romania mai anunta ca pe masura ce productia avanseaza, va continua sa trimita unitati ale modelului Puma in toate tarile din Uniunea Europeana, pentru a sprijini lansarea comerciala care va demara in ianuarie.

Ford a inceput productia noului SUV Puma in luna octombrie 2019. Pentru lansarea acestui nou model, compania sustine ca a investit 200 de milioane de euro si a finalizat in acest an procesul de recrutare a aproximativ 1.700 de noi angajati: operatori de baza si personal calificat. Totodata, pentru a raspunde cererii crescute de pe piata europeana, Ford a introdus al treilea schimb la fabrica din Craiova. In acest moment, Ford Craiova are aproximativ 6.200 de angajati care lucreaza in trei si patru ture atat pentru productia de vehicule, cat si pentru cea de motoare.

Pe langa cele doua SUV-uri, EcoSport si Puma, Ford produce la Craiova mult-premiatul motor de 1.0 litri EcoBoost in variantele 95 CP, 125 CP, 125 CP mHEV si 155 CP mHEV.

Citeste si:
Trump a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei
Presedintele SUA, Donald...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cele mai importante momente din auto in 2019