Kia Motors Europe a demarat campania de cercetare ‘Electric Mission’, desfasurata in cele mai mari piete de automobile electrice din Europa de Nord, in parteneriat cu compania de cercetare si consultanta auto World Shopper.

Echipa ‘Electric Mission’ va pleca din Frankfurt si va petrece urmatoarele zece zile in orasele din Europa de Nord care contribuie la formarea viitorului mobilitatii electrice. De-a lungul excursiei, e-Niro va fi condus peste 4.000 de kilometri, prin Germania, Olanda, Danemarca, Suedia si Norvegia.

Analistii World Shopper se vor intalni cu actorii principali implicati in domeniul electrificarii din fiecare tara, desfasurand interviuri cu guvernatorii regionali, consilierii si reprezentantii mediului de afaceri pentru a aduna informatii despre tendintele mobilitatii electrice in Europa.

Cercetatorii se vor intalni, de asemenea, cu consumatorii, explorand atitudinile acestora fata de vehiculele plug-in si infrastructura de incarcare disponibila si examinand ce masuri ar putea fi luate pentru a permite masinilor electrice si hibride sa devina “o noua normalitate".

e-Niro, primul crossover utility vehicle complet electric al Kia, ofera o autonomie de pana la 455 kilometri (282 mile) in ciclu combinate cu o singura incarcare a bateriilor - si pana de la 615 kilometri (382 mile) in ciclu urban.

e-Niro este disponibil cu bateria de capacitate mare lithium-ion polymer, de 64 kWh, dar si cu pachetul de baterii de 39.2 kWh, care ofera soferilor o autonomie de pana la 289 kilometri (179 mile) si zero emisii cu o singura incarcare. Conectat la un incarcator rapid de 100 kW, e-Niro are nevoie de doar 42 minute pentru a reincarca bateria de 64 kWh de la 20% la 80%.

Noul e-Niro se alatura modelelor existente Niro Hybrid si Plug-in Hybrid - care au fost comercializate in peste 250.000 de unitati la nivel global de la lansarea acestora in 2016. Pana in acest moment, in Europa au fost vandute mai mult de 90.000 de unitati ale crossover-ului hibrid.

Kia Romauto este distribuitorul oficial al autovehiculelor produse de Kia Motors Corporation in Romania, din anul 2004.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri