Ministerul Transporturilor a publicat un proiect de finantare a cheltuielilor necesare pentru elaborarea studiului de fezabilitate si proiectului tehnic de executie pentru Drumul Expres Ovidiu (Constanta) – Tulcea, in valoare de 25,7 milioane de lei, fara TVA.

Potrivit Master Planului General de Transport (MPGT), aprobat prin hotarare de guvern in 2016, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) trebuie sa realizeze un drum expres care sa faca legatura intre Constanta si Tulcea.

Drumul Expres Ovidiu (Constanta) - Tulcea face parte din strategia de implementare la nivel national pentru Drumul Expres cu denumirea generica „Dobrogea Expres”, indicativ DX8 cuprins in MPGT si care realizeaza legatura intre localitatile Constanta - Babadag - Tulcea - Isaccea - Macin - Braila.

Valoarea proiectului este estimata la 30.466.206 lei, cu TVA, iar finantarea proiectului se va realiza din fonduri externe nerambursabile, in cadrul Programului Operational Infrastructura Mare 2014-2020 (POIM) si din alocatii bugetare prin bugetul Ministerului Transporturilor, in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie, conform programelor de investitii publice aprobate potrivit legii.

Sursa foto: LIUSHENGFILM/SHUTTERSTOCK

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri