Volkswagen Passat facelift poate fi comandat in Romania, modelul costa de la 19.300 euro plus TVA pentru motorul de 1,5 litri 150 CP.

Passat va fi primul Volkswagen care se va putea deplasa partial asistat la viteze de pana la 210 km/h, va dispune de volan capacitiv multifunctional si va permite accesul in masina si prin intermediul telefonului mobil.

Masina va fi lansata oficial in Germania, in luna septembrie cu versiuni berlina si break.

Liniile de echipare vor fi cele clasice, respectiv Trendline, Comfortline si Highline. Pentru caroseria tip Variant (break) va exista si echiparea Alltrack. Caroseria Limousine (berlina) beneficiaza si de o varianta GTE.

Volkswagen a pregatit pentru lansare 2.000 de exemplare intr-o editie speciala, Passat R-Line Edition, cu motoare puternice (176 kW TDI sau 200 kW TSI), tractiune integrala (4MOTION) si noul sistem de asistenta Travel Assist.

Noul Passat va fi primul model Volkswagen cu volan capacitiv multifunctional. Volanul „simte” atingerea soferului si devine interfata interactiva pentru functii tactile si sisteme ca Travel Assist.

„Emergency Steering Assist” este o alta functie din dotarea Passat care aduce un plus la capitolul siguranta, permitand franarea brusca in situatii de urgenta, atunci cand soferul nu reactioneaza.

Passat va fi, de asemenea, al doilea model Volkswagen, dupa ultima versiune Touareg, care dispune de faruri matrix LED IQ.LIGHT.

Sistem de infotainment Modular Infotainment Matrix (MIB3) isi face debutul la bordul Passat. Daca se doreste, noul Passat poate fi in permanenta on-line - noile sisteme MIB3 dispun de o unitate on-line de conectivitate (OCU) integrata si de un eSIM ca dotare standard.

MIB3 este integrat in noul Digital Cockpit. Instrumentele digitale pot fi personalizate prin simpla atingere a unui buton de pe volan.

App Connect va integra in premiera, in mod wireless, aplicatiile de pe iPhone cu Apple CarPlay. Noul Passat ofera, de asemenea, servicii de navigare imbunatatite, cu informatii in timp real, streaming pentru muzica (Apple Music, TIDAL), radio prin internet si comenzi vocale in limbaj natural (servicii oferite online).

Pentru prima data, smartphone-urile (modelele Samsung compatibile) vor putea fi utilizate pe post de chei pentru descuierea si pornirea noului Passat. Accesul in masina se va putea face, astfel, prin intermediul unei chei digitale, daca posesorii isi vor dori acest lucru.

Volkswagen a dezvoltat in ultima perioada o platforma digitala numita Volkswagen We, care ofera utilizatorilor acces la o paleta larga de servicii on-line. We este un sistem deschis, optimizat in permanenta. Colaborarea marcii cu start-up-uri, companii si autoritati au permis pana acum crearea unor concepte ca We Park (parcare fara numerar) sau We Deliver (servicii prin care poate fi oferit acces simplu si sigur la automobil pentru parteneri prestatori de servicii).

Distantele parcurse la volanul acestui model au fost net imbunatatite. Varianta Passat GTE ofera o autonomie pentru condus electric de pana la 55 km, conform WLTP. Combinatia dintre motorul electric si cel turbo (160 kW / 218 CP) fac din noul Passat GTE masina ideala pentru calatorii lungi, sigure si confortabile.

Passat GTE respecta standardele Euro 6d privind emisiile –standardul se va aplica masinilor produse din 2021. Si optiunile cu motoare TSI si TDI respecta cerintele Euro 6d-TEMP. Orice Passat nou – indiferent daca este pe benzina sau motorina – va fi echipat cu filtru de particule.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri