Dancila: Saptamana urmatoare se va putea emite ordinul de incepere a lucrarilor la lotul I al centurii Bucuresti Sud

Premierul Viorica Dancila a anuntat ca saptamana urmatoare se va putea emite ordinul de incepere a lucrarilor la lotul I al centurii Bucuresti Sud, scrie Agerpres.

"Departamentul pentru Monitorizarea Investitiilor in Infrastructura a avut activitate intensa in ultima perioada si ma bucur sa anunt ca s-au facut progrese importante in mai multe proiecte pe care le avem in derulare. Astfel, pe Autostrada Sibiu - Pitesti, sectiunea 1, Sibiu - Boita, a fost emisa decizia de expropriere a imobilelor si au fost asigurate sumele pentru plata despagubirilor catre proprietari. Pentru sectiunea 3, Cornetu - Tigveni, estimam ca la sfarsitul acestei luni va fi gata documentatia de atribuire a contractului. De asemenea, la sfarsitul lunii august, au fost depuse 10 oferte pentru atribuirea contractului de proiectare si executie a tronsonului Tigveni - Curtea de Arges. De asemenea, la sfarsitul lunii august au fost depuse 10 oferte pentru atribuirea contractului de proiectare si executie a tronsonului Tigveni - Curtea de Arges", a declarat Viorica Dancila, marti, la inceputul sedintei de Guvern.

Premierul a adaugat ca, de asemenea, pentru un alt proiect important - autostrada de centura Bucuresti Sud - exista ''in prezent contractare pe toate tronsoanele".

"Lucrurile s-au miscat repede si la finalul lunii august a fost semnat contractul de proiectare si executie pentru lotul I al centurii Bucuresti Sud, iar saptamana urmatoare se va putea emite ordinul de incepere a lucrarilor. Progrese importante s-au facut si pe drumul expres Craiova - Pitesti, au fost emise autorizatiile de construire pentru tronsoanele 1 si 2, iar pentru tronsonul 2 deja a fost stabilita data inceperii lucrarilor pentru 24 septembrie. In ceea ce priveste autostrada Ploiesti - Brasov, dupa cum stiti, la finalul lunii trecute am modificat cadrul legal pentru includerea proiectelor de investitii in domeniul obiectivelor de interes strategic national. In prezent, este pe circuitul de avizare legislatia secundara prin aplicarea careia putem finanta de la bugetul de stat aceste proiecte", a precizat Dancila.

Premierul s-a referit si la progresele inregistrate in ceea ce priveste realizarea podului rutier peste Dunare, la Braila, care a primit decizie favorabila de finantare din fonduri europene, fiind stabilite costuri eligibile totale de peste 427 milioane de euro prin Programul Operational Infrastructura Mare.

Citeste si:
Centura Galatiului ar costa 1,2 miliarde de lei si ar fi gata in 4 ani
Proiectul Ministerului...
Citeste si:
Te inteapa inima? Afla care ar putea fi cauza
Te inteapa inima? Afla care...

"S-au facut pasi importanti in ceea ce priveste proiectul de investitii clinica 'Dr. Grozovici' de a carui realizare in parteneriat public privat sunt interesati trei investitori. Ofertele au fost deschise luna trecuta si in zilele urmatoare vor fi anuntati ofertantii admisi. Asa cum am mai spus, ne dorim un ritm mai rapid al implementarii proiectelor de infrastructura, iar modificarile legislative pe care le facem ne permit sa urgentam lucrarile pe care romanii le asteapta de foarte mult timp ", a mai afirmat Dancila.

Sursa foto: Facebook Asociatia Pro Infrastructura

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri