Senatul a votat un nou termen pentru ca soferii companiilor de ridesharing din Romania, Uber, Bolt, Clever si Yango sa faca tranzitia la noile cerinte ale ordonantei. Acesta este 1 februarie 2020.

"Persoanele fizice si juridice care deruleza operatiuni ce intra sub incidenta prezentei ordonante de urgenta beneficiaza de o perioada de tranzitie pana la data de 1 februarie 2020", se arata in proiectul de lege.

Masinile de ridesharing pot avea mai mult de 5 locuri

O alta modificare importanta la legea transportului alternativ este eliminarea obligativitatii ca masinile pentru ridesharing sa aiba maxim 5 locuri. Deci, incepand din februarie 2020, vom vedea la ridesharing si vehicule VAN, monovolume, cu 6 sau mai multe locuri. Bineinteles, autovehiculele trebuie sa aiba cel mult 15 ani.

Inca o cerinta noua este ca operatorul platformei digitale sa aiba o filiala inmatriculata la ONRC pentru activitatile pe care le desfasoara in Romania.

Ridesharing-ul a intrat in legalitate pe 26 iunie 2019. Guvernul a adoptat Ordonanta de Urgenta care reglementeaza activitatile de pe platformele de tip ridesharing. Pana la acel moment, platformele de ridesharing nu erau reglementate de 5 ani.

Citeste si:
Iohannis a promulgat legea care reduce numarul de ore la scoala
Iohannis a promulgat legea...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Legea lui Dragnea privind repatrierea aurului, trimisa in Parlamament