Uber spune care sunt pasii pe care trebuie sa ii parcurga un sofer pentru a obtine licenta de ridesharing. Procedura este similara pentru toti soferii companiilor de ridesharing.

Pasii pentru a obtine licenta de ridesharing la Uber:

- certificat de competenta profesionala pentru manager de transport alternativ - se obtine in 4 saptamani.

Pentru acest certificat soferii au nevoie de teste medicale si psihologice, un curs la o scoala de pregatire profesionala si un examen, precum si o autorizatie ca operator pentru transport alternativ. Aceasta se obtine in 2 saptamani.

- copie conforma pentru transport alternativ - se obtine in 2 saptamani.

- certificat profesional pentru conducatorii auto - se obtine in minimum 4 saptamani.

Citeste si:
Soferii Uber fara autorizatii vor avea accesul blocat in aplicatie
Uber avertizeaza partenerii...

Acest certificat include: teste medicale si psihologice, un curs la o scoala de pregatire profesionala si un examen. Ecuson transport alternativ.

In cazul in care un sofer este Persoana Fizica Autorizata, acesta trebuie sa obtina documentele pentru sofer, dar si Autorizatia de operator pentru transport alternativ (din seria documentelor necesare pentru companie) sau poate sa colaboreze cu o companie, primind astfel acea autorizatie.

Toate certificatele sunt eliberate de Autoritatea Rutiera Romana (ARR), insa la Centrul de suport pentru soferii parteneri Uber din Pipera soferii sunt ajutati sa treaca prin intregul proces, cu exceptia testelor medicale.

Citeste si:
Uber anunta functii noi pentru aplicatia de ride-hailing
Uber anunta functii noi...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Cati bani castiga un sofer Uber in Bucuresti?