Uber spune care sunt pasii pe care trebuie sa ii parcurga un sofer pentru a obtine licenta de ridesharing. Procedura este similara pentru toti soferii companiilor de ridesharing.

Pasii pentru a obtine licenta de ridesharing la Uber:

- certificat de competenta profesionala pentru manager de transport alternativ - se obtine in 4 saptamani.

Pentru acest certificat soferii au nevoie de teste medicale si psihologice, un curs la o scoala de pregatire profesionala si un examen, precum si o autorizatie ca operator pentru transport alternativ. Aceasta se obtine in 2 saptamani.

- copie conforma pentru transport alternativ - se obtine in 2 saptamani.

- certificat profesional pentru conducatorii auto - se obtine in minimum 4 saptamani.

Acest certificat include: teste medicale si psihologice, un curs la o scoala de pregatire profesionala si un examen. Ecuson transport alternativ.

In cazul in care un sofer este Persoana Fizica Autorizata, acesta trebuie sa obtina documentele pentru sofer, dar si Autorizatia de operator pentru transport alternativ (din seria documentelor necesare pentru companie) sau poate sa colaboreze cu o companie, primind astfel acea autorizatie.

Toate certificatele sunt eliberate de Autoritatea Rutiera Romana (ARR), insa la Centrul de suport pentru soferii parteneri Uber din Pipera soferii sunt ajutati sa treaca prin intregul proces, cu exceptia testelor medicale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri