Volkswagen nu cauta locatii alternative in timp ce isi evalueaza planurile de construire a unei noi fabrici in Turcia, a afirmat marti Andreas Tostmann, sef de productie la VW, transmite Reuters.

Compania a amanat decizia finala privind construirea unei fabrici in Turcia, a anuntat luna aceasta un purtator de cuvant al producatorului auto german, pe fondul criticilor internationale la adresa operatiunilor militare derulate de Ankara in Siria si al temerilor legate de efectele potentiale asupra imaginii Volkswagen, arata Agerpres.

Volkswagen analizase mai multe posibile locatii pentru noua sa uzina din Europa de Est, inclusiv Romania, Serbia si Bulgaria, dar pana la urma grupul german a optat pentru Turcia. Valoarea investitiei este estimata la investitiei de 1,3 miliarde de euro.

"Urmarim evolutiile. Planurile pentru Turcia sunt in prezent in asteptare. Nu cautam in mod activ locatii alternative ", a declarat Andreas Tostmann. Cel mai mare producator auto din lume nu reuseste sa-si depaseasca rivalii din Asia din cauza costurilor ridicate cu forta de munca la fabricile sale din Europa Occidentala, ceea ce a determinat o schimbare de directie, spre Europa de Est.

Volkswagen are uzine in regiune, care produc pentru diferitele sale branduri, in Polonia, Slovacia, Cehia, Ungaria si Bosnia-Hertegovina. Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.

Citeste si:
Romania si Bulgaria au reluat negocierile cu Volkswagen pentru o uzina
Romania si Bulgaria au reluat...

Sursa foto: MDOGAN / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Lobby politic pentru atragerea Volkswagen in Romania
Setari Cookie-uri