Inchisoare pentru trotinete electrice pe trotuar in Singapore

Singapore a interzis circulatia cu trotinete electrice pe trotuare dupa ce au avut loc mai multe accidente in care au fost loviti pietoni, avand loc si un deces. Cei care sunt prinsi risca o amenda de aproximativ 1.500 de dolari sau 3 luni de inchisoare, scrie Bloomberg.

In Bucuresti, nu exista inca reglementari pentru trotinetele electrice, insa Primaria vrea in viitorul apropiat sa organizeze o serie de dezbateri pentru elaborarea unui regulament care sa faciliteze acest mod de deplasare prin oras, punandu-se in primul rand accent pe siguranta cetatenilor.

Scuterele electrice au devenit foarte populare in Singapore, intrucat este unul dintre cele mai scumpe locuri din lume pentru a detine o masina. Cum in Singapore, o Toyota Prius costa peste 100.000 de dolari, cererea pentru trotinetele electrice a crescut in randul companiilor de transport si al navetistilor.

In septembrie, un tanar de 20 de ani a fost arestat in urma unei coliziuni cu un ciclist de 65 de ani, are a intrat in coma. Ulterior biciclistul a murit.

Au existat, de asemenea, ingrijorari duce ce unele trotinete electrice au luat foc in timpul incarcarii in locuinte.

Citeste si:
Seat a lansat trei noi mijloace de transport electrice pe două roți
Seat a lansat trei noi...

Interdictia din Singapore arata ca guvernele sunt nevoite sa se adapteze, deoarece inovatiile electrice perturba activitatea unui oras. Japonia, Franta si mai multe orase din SUA impun anumite interdictii trotinetelor electrice.

Beam Mobility, una dintre companiile care inchiriaza trotinete electrice in Singapore, spune ca interzicerea acestora sa mai circule pe trotuare fara a oferi o alternativa viabila pentru functionarea lor elimina o optiune importanta de transport.

Guvernul din Singapore spune ca va extinde reteaua de trasee pentru biciclete si trotinete la 750 de kilometri pana in 2025, de la 440 de kilometri in prezent.

Retailerii care vand dispozitive necertificate pot fi amendati cu 3.700 de dolari sau vor primi inchisoare timp de trei luni sau ambele. Guvernul din Singapore spune ca nu va mai accepta aplicatii noi pentru licente de inchiriere a trotinetelor electrice.

Citeste si:
Un bucureștean a furat 20 de trotinete electrice
Un bucureștean a furat 20 de...

Sursa foto: By Monkey Business Images / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri