Singapore a interzis circulatia cu trotinete electrice pe trotuare dupa ce au avut loc mai multe accidente in care au fost loviti pietoni, avand loc si un deces. Cei care sunt prinsi risca o amenda de aproximativ 1.500 de dolari sau 3 luni de inchisoare, scrie Bloomberg.

In Bucuresti, nu exista inca reglementari pentru trotinetele electrice, insa Primaria vrea in viitorul apropiat sa organizeze o serie de dezbateri pentru elaborarea unui regulament care sa faciliteze acest mod de deplasare prin oras, punandu-se in primul rand accent pe siguranta cetatenilor.

Scuterele electrice au devenit foarte populare in Singapore, intrucat este unul dintre cele mai scumpe locuri din lume pentru a detine o masina. Cum in Singapore, o Toyota Prius costa peste 100.000 de dolari, cererea pentru trotinetele electrice a crescut in randul companiilor de transport si al navetistilor.

In septembrie, un tanar de 20 de ani a fost arestat in urma unei coliziuni cu un ciclist de 65 de ani, are a intrat in coma. Ulterior biciclistul a murit.

Au existat, de asemenea, ingrijorari duce ce unele trotinete electrice au luat foc in timpul incarcarii in locuinte.

Interdictia din Singapore arata ca guvernele sunt nevoite sa se adapteze, deoarece inovatiile electrice perturba activitatea unui oras. Japonia, Franta si mai multe orase din SUA impun anumite interdictii trotinetelor electrice.

Beam Mobility, una dintre companiile care inchiriaza trotinete electrice in Singapore, spune ca interzicerea acestora sa mai circule pe trotuare fara a oferi o alternativa viabila pentru functionarea lor elimina o optiune importanta de transport.

Guvernul din Singapore spune ca va extinde reteaua de trasee pentru biciclete si trotinete la 750 de kilometri pana in 2025, de la 440 de kilometri in prezent.

Retailerii care vand dispozitive necertificate pot fi amendati cu 3.700 de dolari sau vor primi inchisoare timp de trei luni sau ambele. Guvernul din Singapore spune ca nu va mai accepta aplicatii noi pentru licente de inchiriere a trotinetelor electrice.

Sursa foto: By Monkey Business Images / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri