Elon Musk, seful Tesla, a prezentat prima camioneta electrica pe care compania o va produce, pretul acesteia pornind de la 39.900 dolari. Design-ul noului automobil Tesla a starnit controverse in randul publicului larg, forma simplistica si trapezoidala a camionetei nefiind pe placul oricui.

Denumit “The Cybertruck”, noul model tesla se inscrie in gama de jos a camionetelor, avand doar tractiune pe spate si un singur motor. Aceasta versiune ar trebui sa aiba o autonomie de 402 km pentru fiecare incarcare. De cealalta parte, versiunea cu doua motoare a cybertruck-ului va costa 49.900 dolari si va avea o autonomie de 482 km, iar versiunea cu trei motoare va avea tractiune 4x4, un cost de 69.900 de dolari si o autonomie de 804 km.

Toate versiunile camionetei vor fi dotate cu Tesla Autopilot, un sistem avansat de asistenta la condus. Un pachet optional de “self-driving” ii va costa 7.000 de dolari pe clientii care comanda astazi si care sunt dispusi sa astepte pana cand Tesla va termina de dezvoltat aceasta tehnologie.

Camioneta este al saselea vehicul anuntat de Tesla de cand compania a fost lansata in 2003.

Reactiile la anuntul si mai ales la design-ul Cybertruck au fost in general negative, americanii de la Forbes mentionand ca masina este “urata ca un pacat”.

Sursa foto: Tesla

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri