Consilierii municipali au respins in sedinta de miercuri proiectul de hotarare prin care se solicita Guvernului sa transmita Centura Capitalei din domeniul public al statului si administrarea Ministerului Transporturilor in domeniul public al Municipiului Bucuresti si administrarea Consiliului General.

Intrunind 29 de voturi pentru, 7 abtineri si 5 impotriva, proiectul nu a beneficiat de sustinerea necesara de doua treimi pentru a fi adoptat.

Conform proiectului de hotarare, solicitarea a fost formulata "pentru optimizarea transportului din Capitala" si in vederea "finalizarii lucrarilor de modernizare".

In referatul de aprobare, semnat de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, se arata ca o problema majora cu care se confrunta Capitala o reprezinta aglomeratia din trafic, generata si de lipsa unei alternative ocolitoare, "Bucurestiul fiind unul dintre putinele orase care nu are o sosea de centura la parametri de, cel putin, drum expres".

In raportul de specialitate se mentioneaza ca Bucuresti este principalul nod rutier al retelei drumurilor nationale, fiind punctul de incepere pentru trei autostrazi si noua drumuri nationale. Se mai precizeaza ca actuala Centura a Capitalei are o lungime totala de 72 de kilometri si este impartita in doua sectiuni principale: una nordica de aproximativ 40 km si una sudica de 32 km.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Sorin Constantinescu, numit consilier al Guvernului Romaniei
Setari Cookie-uri