Primaria Capitalei va incepe aplicarea vinietei Oxigen din luna martie 2020, asteptand sa incaseze bani de la 593.000 de proprietari de masini din Capitala si din Ilfov, care ar urma sa plateasca taxa pentru a putea circula pe strazile din oras.

Autoturismele care au o norma de poluare mai mare de Euro 4 nu vor plati taxa Oxigen pentru a circula in Capitala.

Soferii vor fi verificati daca au platit vinieta printr-un sistem automat de camere video, dar si fizic de catre Brigada Rutiera, Politia Locala si de imputerniciti ai primarului general. Vor fi 150 de camere in 50 de intersectii. Vinieta Oxigen poate fi platita pe zi, pe luna, pe 6 luni sau un an.

Soferii care nu au vinieta corespunzatoare vor fi sanctionati cu amenzi de la 1.500 la 2.000 de lei.

Ce efecte ar putea avea introducerea taxei de poluare Oxigen

Efectele taxei oxigen ar putea avea ca impact abandonarea a sute de mii de masini pe strazi, dar si importul de masini istorice, care sunt scutite de taxe in Romania. Sute de mii de masini vor fi abandonate pe strazi, unde oricum gasim cu greu un loc de parcare, scrie EVmarket.ro.

Vigneta Oxigen se aplica doar intre orele 7.00-22.00

Proiectul arata ca, incepand cu 1 ianuarie 2020, accesul autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mica de 5 tone pe arterele din Bucuresti va fi restrictionat zilnic, de luni pana vineri, cu exceptia sarbatorilor legale, in intervalul 7:00 - 22:00.

Pentru vehiculele cu norma de poluare Euro 4, Euro 5, Euro 6, pentru cele electrice si hibride, accesul in Bucuresti este permis fara restrictii pe toate arterele.

Masinile Euro 3 pot circula in Bucuresti numai dupa achizitionarea vignetei.

Pentru automobilele non-euro, Euro 1 si Euro 2, accesul este interzis in Zona de Actiune pentru Calitatea Aerului, stabilita prin proiect in perimetrul delimitat de Piata Victoriei - bd. Iancu de Hunedoara - sos. Stefan cel Mare - str. Polona - str. Mihai Eminescu - str. Traian - bd. Nerva Traian - bd. Gheorghe Sincai - str. Lanariei - Calea Serban Voda - bd. Marasesti - str. Mitropolit Nifon - bd. Libertatii - Calea 13 Septembrie - sos. Pandurilor - sos. Cotroceni - Splaiul Independetei - str. Stirbei Voda - str. Berzei - str. Buzesti - Piata Victoriei.

In restul Capitalei, masinile non-euro, Euro 1 si Euro 2 au drept de circulatie pe baza de vigneta.

Sursa foto: Dmitrii_Miki / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri