China a pus pe sine primul tren autonom din lume care poate circula cu 350 de kilometri pe ora. Calea ferata pe care va rula a fost supranumita prima cale ferata inteligenta de mare viteza din lume, scrie CNN.

Tronsonul nou de cale ferata de mare viteza are 173 de km si va face legatura intre capitala tarii si orasul gazda al Jocurilor Olimpice de iarna de la Beijing 2022, Zhangjiakou. Acest segment de cale ferata scuteste timpul de calatorie la 2 ore, de la 3 ore si 47 de minute.

Chinezii au lucrat timp de 4 ani la acest segment de cale ferata care va conecta Beijing, Yanqing si Zhangjiakou, toate trei fiind orase unde se vor tine jocurile olimpice.

Sunt 30 de trenuri rapide care fac legatura zilnic dintre Beijiing si Zhangjiakou, insa doar sase sunt trenuri noi inteligente.

Biletele costa intre 11 si 33 de dolari pentru un tren obisnuit de mare viteza si intre 12 - 38 dolari pentru o calatorie cu un tren inteligent. Biletele pentru noile trenuri trebuiesc rezervate cu doua zile inaintea calatoriei.

Citeste si:
Bilant coronavirus: 2.641 de cazuri noi si 143 de decese in China
Bilant coronavirus: 2.641 de...

De ce sunt numite trenuri inteligente? In primul rand pentru ca sunt echipate pentru a avea semnal 5G, lumini inteligente si 2.718 de senzori care obtin date in timp real detectand orice situatie anormala. Fiecare loc are un panou cu display cu touch si porturi de incarcare wireless.

Cu toate ca trenul inteligent este autonom, chinezii vor avea un om la bord tot timpul. Trenul poate sa porneasca singur, sa opreasca si sa ajusteze viteza in functie de limitele de viteze dintre statii.

In statii, roboti si tehnologii de recunoastere faciala vor ajuta pasagerii sa se orienteze, sa faca check-in si sa gaseasca zona de bagaje.

Citeste si:
Coronavirus: mai mult de jumatate din personalul medical chinez e...
Coronavirus: mai mult de...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Primul deces din cauza coronavirusului in Europa
Setari Cookie-uri