Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Costel Alexe, spune ca anul acesta pot fi cumparate peste 400 de troleibuze sau autobuze electrice sau pe GNC, existand un buget de o jumatate de miliard de lei.

"Cred ca daca fiecare din primariile din tara ar tinti catre un transport in comun electrificat s-ar rezolva multe dintre problemele de aer ale Romaniei. De aceea continuam si in 2020 sa finantam autobuze si troleibuze electrice pentru orasele din Romania. Ministerul Mediului, prin Administratia Fondului pentru Mediu, investeste in 2020 in transportul in comun din Romania jumatate de miliard de lei, cu aproape 30 de milioane mai mult decat in 2019. Din acelasi buget pot fi puse in circulatie aproximativ 400 de autobuze sau troleibuze electrice si pe GNC", a declarat ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Costel Alexe.

Mai multe orase din tara cumpara autobuze electrice pentru transportul in comun. Luna aceasta, autoritatile din Brasov au semnat un nou contract de 19 milioane de euro pentru autobuze electrice.

Dupa finalizarea achizitiilor, in Brasov vor circula 51 de troleibuze, 72 de autobuze electrice si 10 hibride.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri