Asociatia "Ridica-te si umbla!" a achizitionat din fonduri private, atrase din sponsorizari, un autoturism creat special pentru transportul persoanelor aflate in carucioare cu rotile, care poate fi comandat in regim de taxi, scrie Agerpres.

Coordonatorul asociatiei, Andreea Ursu, sustine ca acest taxi, care poata numele de Centrul de mobilitate "Ridica-te si umbla!", a aparut ca o necesitate pentru rezolvarea problemelor de deplasare ale membrilor asociatiei. Acum, cei care au nevoie de un mijloc de transport pentru a ajunge fie la o unitate medicala, fie la o institutie publica, pot apela dispeceratul asociatiei, iar de acolo vor fi programati pentru deplasare.

"Sunt si foarte multi soferi voluntari care sunt dispusi sa ofere zambete, bucurie si prietenie acestor oameni. Atunci cand apelul este facut catre dispecer, tinem cont de urgente, pentru ca este o singura masina si cu siguranta nu putem face fata tuturor apelurilor", a afirmat, marti, Andreea Ursu.

Toti cei implicati in proiectul intitulat Centrul de mobilitate "Ridica-te si umbla!" fac voluntariat, incepand de la soferi si pana la dispecer.

Autoturismul pus la dispozitie de organizatia neguvernamentala din Botosani are rampa omologata pentru transportul persoanelor cu dizabilitati.

Citeste si:
Cum să îți donezi ziua de naștere pentru ONG-uri în care crezi -...
Cum să îți donezi ziua de...

Asociatia "Ridica-te si umbla!"- filiala Botosani va avea al patrulea centru de mobilitate din Romania, dupa Bucuresti, Arad si Timisoara.

Sursa foto: Steven HWG | Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Reguli noi: ce trebuie să știe șoferii despre deplasarea la service
Setari Cookie-uri