Fiat Chrysler Automobiles NV va opri activitatea la uzina de montaj Kragujevac din Serbia din cauza lipsei de piese din China, deoarece coronavirusul afecteaza in continuare productia din intreaga lume.

Oprirea productiei va marca prima data cand un producator european de automobile a fost nevoit sa inchida o fabrica din cauza unui virus. Pana in prezent, producatorii auto au fost nevoiti sa intrerupa activitatea doar in China, scrie Bloomberg.

Constructorul italo-american spune ca fabrica din Serbia ramane fara piese. Oprirea activitatii fiind facuta din lipsa disponibilitatii anumitor componente provenite din China.

Fiat este in proces de asigurare a aprovizionarii cu piesele care lipsesc din stoc, iar productia va fi repornita spre final de luna, a spus purtatorul de cuvant.

Oprirea productiei modelului Fiat 500L este legata de lipsa unui sistem audio si a altor piese electronice provenite din China. Productia fabricii de masini a fost de aproximativ 40.000 de unitati anul trecut.

Fiat Chrysler Automobiles Serbia este un joint venture intre Fiat Chrysler Automobiles (FCA), care detine 67% din companie si statul sarb, cu restul de 33%.

Acum doua zile, in Europa a fost inregistrat cel dintai deces al unei persoane infectate cu coronavirus. Este vorba de un turist chinez, in contextul in care pana acum fusesera raportate victime doar in Asia.

Ultimul bilant vorbeste de peste 1.500 de morti din peste 66.000 de imbolnaviri.

Un roman dintre cei 17 aflati la bordul vasului de croaziera Diamond Princess, plasat in carantina intr-un port din Japonia, a fost diagnosticat cu noul tip de coronavirus din China. El face parte din echipaj si a fost deja debarcat si dus la spital.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri