Primele autobuzele hibrid Merdeces-Benz Citaro, care vor circula prin București începând cu luna aprilie, au ajuns în oraș. În total, 130 de autobuze vor străbate drumurile Capitalei.

Prototipul autobuzului hibrid a sosit în București, pentru instruirea personalului și pentru probele aferente rodajului, anunță primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Valoarea totala a contactului pentru cele 130 de autobuze este de aproximativ 50 de milioane de euro cu TVA. Garanția de care dispun autobuzele Mercedes-Benz Citaro Hybrid este de 8 ani şi 480.000 de km, garanție de tip Full Warranty.

„Tehnologia hibridă ce echipează aceste autobuze face ca motorul electric, dispus între motorul termic și transmisia automată, să funcționeze atât ca agregat de antrenare a roților cât și ca generator de energie atunci când autobuzul frânează, energie care este, la rândul ei, stocată spre a fi folosită la punerea în mișcare a autovehiculului. Astfel, energia generată din frânare, pierdută în cazul autobuzelor convenționale, este folosită acolo unde este nevoie de ea mai mult – la pornirile de pe loc constante, generate atât de plecările din stațiile S.T.B. cât și de traficul urban aglomerat. Această calitate duce la o reducere semnificativă a noxelor emise, cât și a consumului de carburant”, a explicat Bogdan Aldea, director de vânzări la Mercedes Benz.

Interiorul autobuzelor este dotat cu scaune tapițate și climatizare automată, cu o capacitate de transport călători de 27 de scaune și 80 de locuri în picioare, cu funcții speciale destinate persoanelor cu dizabilități. Autobuzul este dotat cu prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, cu sistem informatic care permite atât furnizarea informațiilor în timp real despre călătorie pasagerilor, precum și furnizarea unor date despre starea de funcționare a autobuzului către Societatea de Transport București.

Mercedes – Benz va livra 130 de autobuze noi, modelul Mercedes – Benz Citaro Hybrid, fabricat în Germania. Autobuzul a primit premiul “Bus of the year 2019”, acordat în cadrul evenimentului IAA 2018. Valoarea contractului este de 195.268.331,70 lei, fără TVA. Autobuzele au fost cumpărate cu finanțare nerambursabilă.

Anul trecut au fost achizțtionate 400 de autobuze Euro 6. Parcul auto al STB este înnoit astfel cu 530 de mijloace noi de transport.

Sursa foto: Facebook Gabriela Firea

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri