Primăria Capitalei a semnat contractul pentru achiziția a 100 de troleibuze noi cu o asocierea turco-germană, în valoare de 43 de milioane de euro. Primul vehicul va ajunge în București în luna noiembrie a acestui an, informează PMB într-un comunicat de presă.

Licitația a fost câștigată de singurul ofertant înscris în acest proces, Asocierea turco-germană Bozankaya Otomotiv Marina Imalat Ithalat Ve Ihracat A.S. – Sileo Gmbh.

Noile troleibuze au o capacitate de minimum 96 de pasageri, o lungime de 12 metri, și, în cazul întreruperii furnizării curentului electric, autonomie în exploatare de minimum 20 de km, asigurată prin intermediul grupului generator propriu al troleibuzului.

Numărul noilor mijloace de transport în comun contractate până acum de actuala conducere a Primăriei Capitalei pentru modernizarea parcului auto al Societății de Transport București ajunge la un total de 630, însumând cele 100 de troleibuze, cele 400 de autobuze Euro 6 achiziționate anul trecut și care se află în trafic și cele 130 de autobuze hibrid Mercedes- Benz, a căror livrare va începe curând și se va efectua etapizat.

Troleibuzele vor fi dotate cu climatizare automată, cu o capacitate mare de transport călători, cu funcții speciale destinate persoanelor cu dizabilități.

De asemenea, vor fi dotate cu tehnologie wireless pentru călători și prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, cu sistem informatic performant care permite atât furnizarea informațiilor despre călătorie în timp real, precum și furnizarea unor date importante despre starea de funcționare a troleibuzelor către Societatea de Transport București.

Potrivit contractului, livrarea se va face începând cu luna noiembrie 2020 şi se va întinde pe o perioadă de 16 luni, după cum urmează: primul troleibuz va fi livrat în luna noiembrie 2020 pentru omologare, iar ulterior, restul troleibuzelor vor fi livrate până în februarie 2022.

Garanția funcționării de care dispun troleibuzele Asocierii Bozankaya Otomotiv Marina Imalat Ithalat Ve Ihracat A.S.– Sileo Gmbh este de 4 ani și 240.000 km. De asemenea, troleibuzele dispun și de garanție extinsă pentru 4 ani și 240.000 km, în intervalul de exploatare corespunzator de la anul 5 până la anul 8 inclusiv.

Valoarea contractului este de aproximativ 43 de milioane de euro fără TVA, iar finanțarea provine de la Administrația Fondului pentru Mediu.

Sursa foto: Primăria Municipiului București

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri