Fabrica VW din Zwickau reia treptat activitatea de producție a noului ID.3

Fabrica de la Zwickau reia treptat activitatea de producție a mașinilor electrice. Producția modelului electric ID.3 a început deja, inițial la o capacitate redusă.

Sunt implementate măsuri suplimentare pentru protejarea sănătății angajaților, repornirea este de asemenea orientată și către gradul de stabilitate în aprovizionarea la nivel internațional.

“Cu toții avem o sarcină istorică de îndeplinit, aceea este de a proteja sănătatea angajaților nostri – și în același timp să repornim activitatea intr-un mod responsabil” a declarat Thomas Ulbrich, Membru al Consiliului pentru Volkswagen E-Mobility și speaker din partea Consiliului Director Volkswagen Saxonia.

În prima fază, 50 de ID. 3 vor fi produse pe zi la Zwickau, un număr corespunzător pentru aproximativ o treime din volumul de producție înainte de pandemia corona. Zwickau este prima fabrica de automobile Volkswagen din Germania care își reia cu prudență producția în urma
opririi incepute la mijlocul lunii martie.

Unele unități ale fabricilor de componente au reînceput deja aprovizionarea cu piese, acestea fiind însoțite de măsurile de protecție potrivite.
Producția s-a reluat deja în aproape toate fabricile Volkswagen din China.

Citeste si:
Românii de la Prego lucrează automatizat prin FamShop
Producătorul român de...

Uzina Chemnitz de motoare a început si aceasta treptat producția din 23 aprilie. Aceasta va fi urmată de reluarea activității de producție a Golf-ului Variant la Zwickau începând de luni, 27 aprilie. În aceeași zi Fabrica de Sticla de la Dresda iși va relua activitatea pentru e-Golf la o capacitate redusă; clienții și-au putut ridica noile automobile din Dresda încă din 20 aprilie. Jens Rothe, Președinte al Consiliului Muncitorilor al diviziei Volkswagen Saxonia, a subliniat faptul că protecția și sănătatea forței de muncă are prioritate odată cu reluarea activității de producție.

Producția la Volkswagen Saxonia se va relua pas cu pas de la o fabrică la alta. Compania și Consiliul Muncitorilor au agreat un pachet de măsuri cuprinzătoare de protecție împotriva virusului. Acestea includ reguli stricte de distanță și igienă, obligația de a purta protecție pe nas și gură în zone unde distanțele de 1.5 m nu sunt posibile, intervale scurte de curățenie, separarea schimburilor pentru a evita contactul, responsabilizarea angajaților în a-și măsurara temperatura înaintea inceperii programului în fiecare zi.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Bolt a mărit tariful de 6 ori pentru închirierea de trotinete
Setari Cookie-uri