Volkwagen a repornit luni activitatea în cea mai mare fabrică auto din lume, după ce epidemia de coronavirus a provocat cea mai lungă închidere a unității Wolfsburg din istoria sa de 82 de ani.

Constructorul german a produs peste 100 de schimbări în felul în care se desfășoară activitatea în fabricile sale, pentru a nu pune în pericol viața celor câteva sute de mii de angajați, scrie Digi24.

"Niciodată nu am dezvoltat, produs și vândut autovehicule în asemenea condiții", spune Bernd Osterloh, reprezentant al angajaților VW.

Repornirea celei mai mari fabrici VW nu a fost ușor de realizat. Activitatea se bazează pe un lanț de de furnizori care numără 2.600 de companii din 71 de țări. Pentru a reporni activitatea, VW a luat peste 100 de măsuri de siguranță, agreate cu angajații săi, aceste informații fiind prezentate pe 8.000 de postere afișate în fabrică și prezentate în broșuri.

Etapele redeschiderii afacerii

Pentru început, compania a reluat producția treptat, urmărind să producă 1.400 de mașini în prima săptămână și 6.000 în a doua.

Activitatea s-a reluat cu o singură tură de 8.000 de muncitori. Muncitorii vor trebui să își verifice singuri temperatura și să se schimbe acasă, nu la locul de muncă. Oamenilor li se va cere să deschidă ușile cu coatele și să respecte marcajele de distanțare de pe podea. Măsurile de distanțare socială se vor aplica și în timpul pauzelor sau ședințelor. Cantinele vor rămâne închise și dozatoarele de apă au fost eliminate.

Echipamentele vor fi dezinfectate după fiecare tură și muncitorii nu vor avea voie să le dea colegilor cu mâna, folosind în schimb cutii speciale. Autovehiculele vor fi amplasate la distanțe mai mari și muncitorii vor trebui să își îndeplinească rolul pe rând, dacă se poate. Când nu se poate păstra distanța, se vor purta măști.

Alte fabrici auto care au reluat producția

Ford anunță reluarea graduală a producției de vehicule și motoare la principalele sale uzine din Europa, începând cu data de 4 mai. Acest lucru este valabil și pentru uzina de la Craiova. Uzina Ford Craiova își va relua activitatea în mod etapizat, într-un singur schimb de lucru, atât în Secția de Producție Vehicule, cât și în cea de Producție Motoare. Ford Craiova produce propriile viziere, asigurând un nivel suplimentar de protecție pentru unele operațiuni din cadrul uzinei.

O altă companie auto care și-a reluat activitatea este Dacia, care a reînceput producția la Uzina Mecanică și Șasiuri în echipă redusă de lucru și la Uzina Vehicule în departamentul Presaj, în 2 schimburi. Din data de 4 mai repornește producția de autoturisme.

Pe tot parcursul perioadei în care activitatea de producție a fost întreruptă au fost definite si aplicate măsuri pentru a proteja angajații în perspectiva revenirii acestora la lucru.

Aceste măsuri care țin de igienizare și securitate vor fi aplicate în mod riguros. Angajații vor fi informați despre necesitatea respectării măsurilor luate pentru protejarea sănătății lor și a colegilor.

Încă de la debutul crizei pandemice, generată de noul virus COVID -19, Groupe Renault România s-a asigurat să ia măsuri adaptate de protecție pentru ansamblul angajaților din toate sediile unde își desfășoară activitatea.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri