Românii se feresc de daunele din piața de mașini second-hand prin verificări online pe site-urile de specialitate, care dețin baze de date cu autovehiculele reparate in service-urile din România. În doar două săptămâni de la lansarea unui astfel de serviciu de istoric de daune, RAR a vândut aproape 4.000 de rapoarte.

Astfel, românii au verificat de daune, în medie, 285 de mașini second-hand pe zi pe site-ul RAR.

"De la data punerii în folosință a aplicației Istoric Vehicul 2.0 Daune, respectiv 5 mai 2020 și până pe 19 mai, 3991 de persoane au plătit taxa pentru a intra în posesia informațiilor legat de daunele vehiculelor pentru care au făcut interogare. Aproape 25.000 de persoane au interogat aplicația, în aceeași perioadă, până la faza contra cost, pentru a verifica cu precădere valoarea indicată de odometru", au declarat pentru wall-street.ro reprezentanții Registrului Auto Român (RAR).

La interogarea prin aplicaţia Istoric Vehicul, împreună cu informaţiile oferite gratuit de RAR (de exemplu valoarea indicată de odometru) se precizează şi faptul că pentru acel vehicul există disponibil un istoric de daune, care poate fi oferit contra cost. Tariful este de 35 de lei şi se achită online.

Pentru a accesa aplicaţia, clienţii trebuie să introducă seria de caroserie/saşiu şi o adresă de e-mail.

În situaţia în care clientul doreşte să obțină istoricul de daune al autovehiculului, el este redirecţionat către zona de plată cu cardul, iar apoi va primi prin e-mail Istoricul de daune.

Citiți și Cum să alegi cea mai bună mașină second-hand.

Raportul de daune conţine următoarele informaţii:
1. Zona de avarii, inclusiv poziţionarea acestora pe un vehicul – machetă;
2. Intervalul valorii devizului de reparaţie;
3. Intervalul indicaţiei odometrului la data întocmirii devizului;
4. Dacă a fost o daună majoră din punct de vedere economic;
5. Dacă au fost afectate principalele elemente de siguranţă sau din structura de rezistenţă.

Toate informaţiile pe care le veţi introduce în sistemul informatic, pentru a afla datele de care sunteţi interesat, sunt protejate conform normelor GDPR.

Citiți și ITP-ul expirat suspendă automat înmatricularea unei mașini în 2020.

By Robert Crum / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri