Bolt a primit o investiție de 100 de milioane euro și continuă să-și extindă toate segmentele de servicii, de la ride-hailing la micromobilitate și livrare de produse alimentare, în Europa și Africa.

Investiția vine de la Naya Capital Management, managerul global de investiții fondat în 2012 de Masroor Siddiqui, fost partener la The Children's Investment Fund, și ridică fondurile totale de care dispune Bolt la peste 300 de milioane de euro.

În prezent, Bolt își desfășoară serviciile de ride-hailing în peste 150 de orașe din Europa și Africa. În ultimele luni, Bolt a accelerat extinderea serviciului său de livrare a produselor alimentare, Bolt Food, pentru a acoperi 12 țări și a lansat Business Delivery, un serviciu menit să ajute furnizorii care au nevoie de un partener de distribuție, oferind livrare în aceeași zi. De asemenea, a lansat Bolt Protect, o nouă categorie în aplicație, cu mașini echipate cu panouri de protecție din plastic, instalate între pasageri și scaunele din față, limitând fluxul de aer între șofer și călători.

Citiți și Transportul alternativ își revine încet în lipsa clienților care își petreceau timpul în oraș.

„Chiar dacă modul în care ne deplasăm a fost afectat temporar de criza globală, tendințele pe termen lung, care determină mobilitatea la cerere, cum ar fi scăderea numărului de autoturisme proprietate personală sau trecerea la un transport mai ecologic, au continuat să câștige teren,” a declarat Markus Villig, CEO și co-fondator Bolt.

Citeste si:
Cum ar fi să lucrăm patru zile pe săptămână ca niște lei, apoi să...
Cum ar fi să lucrăm patru...

Bolt, cunoscută anterior ca Taxify, ofera servicii de ride-hailing, micromobilitate și livrare de produse alimentare. Compania are peste 30 de milioane de utilizatori înregistrați în peste 35 de țări din lume.

Înființată de Markus Villig, Bolt a fost lansată în 2013. Printre investitori sunt: Daimler, Didi Chuxing, Korelya Capital, Taavet Hinrikus, co-fondator al TransferWise.

Citiți și Zece mașini scumpe cumpărate de români în plină criză.

Citeste si:
Altex deschide un nou magazin în București, după o investiție de 5...
Altex deschide un nou magazin...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri