Activitatea companiilor de ridesharing a înregistrat o creștere ușoară după ridicarea restricțiilor privind deplasarea, însă rămâne sub nivelul de dinainte de pandemie, atâta timp cât terasele, restaurantele, spectacolele, cluburile și corporațiile nu își reiau activitatea.

Antreprenor cu mașini de ridesharing:

În prezent, nu este o diferență prea mare față de zilele în care nu s-a circulat din cauza restricțiilor. Cursele și încasările sunt sub 50% față de ianuarie. Clienții mei au fost, în mare parte, oameni care ieșeau cu prietenii la terase, restaurante, iar în prezent acestea sunt închise.

Bolt:

“Observăm o creștere semnificativă a numărului de curse și sperăm că vom atinge curând nivelul de dinainte de starea de urgență."

Yango:

“Cererea aproape s-a dublat în București vineri și în weekend în comparație cu aceeași perioadă a săptămânii precedente. Bineînțeles, cererea nu este încă la același nivel pe care îl înregistram înainte de carantină, dar uneori este atât de mare încât șoferii nu reușesc să țină pasul și să preia toate comenzile. În acest sens, lucrăm împreună cu partenerii noștri pentru a crește numărul șoferilor activi în aplicație."

Citiți și Zece mașini scumpe cumpărate de români în plină criză.

Principalele aplicații de ridesharing care activează în Romania sunt Uber, Bolt, Free Now (fosta Clever), BlackCab și Yango.

Peste 30.000 de șoferi lucrau în transportul alternativ de persoane și în jur de 25.000 de șoferi făceau taxi în București (inclusiv licențele de Ilfov) la început de an.

Citiți și Ghid de călătorie cu metroul: purtarea măştii este obligatorie iar locurile permise, marcate cu verde.

Sursa foto: Witthaya lOvE / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri