Free Now, parte a platformei europene de mobilitate urbană deținută de Daimler și BMW, spune că cererea pentru serviciile de ridesharing a crescut în ultima săptămână cu 80% față de săptămâna anterioară.

Ieșirea din starea de urgență a însemnat, așa cum anticipam, o creștere a comenzilor, în contextul în care tot mai mulți oameni au început să se deplaseze prin orașe. Astfel, în ultima săptămână, cererea pentru serviciile Free Now a crescut cu 80% față de săptămâna anterioară, tendință de revenire care ne așteptăm să continue pe măsură ce viața economică și socială își reia cursul normal.

Andrei Frunză, CEO Free Now (Clever)

Numărul persoanelor care au descărcat aplicația s-a dublat în luna mai. Aplicația Free Now a înregistrat astfel aproape 60% din numărul total de descărcări de astfel de aplicații.

Citiți și Oferta de mașini electrice în România în 2020. Peste 30 de modele în showroom-uri.

"Serviciile de taxi și transport alternativ reprezintă o soluție mult mai sigură de mobilitate întrucât limitează contactul cu un număr mare de persoane, oferind intimitate și protecție pasagerului. Astfel, poate în mod paradoxal, am observat o creştere a numărului de descărcări organice. În luna mai, FREE NOW a fost astfel cea mai descărcată aplicație de mobilitate din România, înregistrând 59% din numărul total de descărcări de astfel de aplicații în perioada menționată, dublu față de nivelul de la începutul lunii", a declarat pentru wall-street.ro Andrei Frunză.

Piața locală de taxi și ridesharing mai are mult de recuperat până să atingă din nou nivelul comenzilor de la începutul acestui an. Distanțarea s-a reflectat asupra volumului de curse atât în România, cât și la nivel global.

Citiți și Zece mașini electrice cu o autonomie reală de peste 400 km, la vânzare în România în 2020.

"Piața a crescut în aceste zile, în contextul relaxării măsurilor care prevedeau o reducere a călătoriilor. Însă, în ciuda acestui avans față de finalul lunii martie și de începutul lunii aprilie, când recomandările și restricțiile pentru prevenirea răspândirii coronavirusului au fost severe, piața locală de taxi și ridesharing mai are mult de recuperat până să atingă din nou nivelul comenzilor de la începutul acestui an. Recomandările autorităților privind izolarea și distanțarea socială și decizia multor companii de a-și încuraja angajații să lucreze de acasă s-a reflectat asupra volumului de curse. (...) Măsurile de siguranță în timpul curselor trebuie menținute în continuare. Ele vor contribui la revenirea rapidă a serviciilor de taxi și transport alternativ la nivelul anterior Covid-19", a adăugat managerul Free Now.

Free Now s-a extins în ianuarie în două noi orașe, Cluj și Brașov, la nici două luni de la intrarea aplicației pe piața din România, în București.

Free Now oferă acces clujenilor și brașovenilor la călătorii atât în cele trei orașe din România, cât și în alte 100 de orașe din 9 țări europene - Germania, Marea Britanie, Irlanda, Spania, Portugalia, Italia, Polonia, Austria și Suedia.

Free Now face parte din joint venture-ul dintre BMW și Daimler, și are o echipă de peste 700 de angajați care lucrează în 26 de birouri internaționale, furnizând servicii în peste 100 de orașe europene.

Citește și Românii, mult mai interesați de autoturisme electrice și hibride anul acesta

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri