Un set de numere de înmatriculare preferențiale costă 85 lei. Pentru a afla disponibilitatea numărului de înmatriculare dorit trebuie să faceți câteva încercări online, pe site-ul DRPCIV (Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor).

Există și posibilitatea de a întreba polițistul la ghișeu când depuneți dosarul cu actele de înmatriculare.

Citiți și Amenzi de până la 2.000 lei pentru proprietarii maşinilor abandonate.

Accesând portalul www.drpciv.ro puteți căuta numere de mașini personalizate. Este indicat să găsiți cel puțin două variante disponibile întrucât nu le puteți rezerva, deci există posibilitatea când ajungeți la ghișeu să nu mai fie libere.

Nu uitați că atunci când predați dosarul și vă luați alte numere de înmatriculare, fie ele la rând sau personalizate, polițistul vă solicită să le predați pe cele de pe mașină.

În cazul în care fostul proprietar al mașinii și-a rezervat plăcuțele de înmatriculare, atunci trebuie să îi cereți o copie a dovezii de rezervare pentru a-i demonstra politistului că nu puteți preda numerele mașinii întrucât sunt rezervate.

Citiți și Mașini electrice second-hand sau noi? Ce să cumpăr?.

Numerele la rând vă costă 40 lei

Dacă mașina pe care o înmatriculați nu are numere întrucât au fost rezervate sau a avut plăcuțe în alt județ și trebuie să le predați, numerele la rând vă costă la jumătate de preț față de cele personalizate - doar 40 de lei.

Pentru a verifica online disponibilitatea unui număr de înmatriculare trebuie să aveți o adresă de e-mail. Sistemul vă va afișa în acel moment dacă numărul este sau nu disponibil, însă vă va trimite și o notificare pe e-mail.

Citiți și Kaufland, reguli noi în stațiile de încărcare mașini electrice.

Puteți face mai multe încercări pentru verificare număr înmatriculare/verificare număr auto. Ar fi bine să le notați pe toate pe o hârtie și să le prezentați polițistului la ghișeul de înmatriculări când vă întreabă dacă doriți numere personalizate. De ce? Pentru a fi sigur că a înțeles corect combinația de numere pe care vreți să o aveți.

Ce numere înmatriculare disponibile există puteți afla și direct de la polițist, la ghișeul de înmatriculare auto.

Citiți și Cât costă mașinile electrice la mâna a doua în România. Top vânzări.

Sursa foto: STCKPHOTOS COM / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri