Păstrarea / rezervarea unui număr de înmatriculare auto poate fi făcută la serviciul de înmatriculări. Dosarul cu acte nu este stufos, iar taxa nu este mare.

Păstrarea combinației numărului de înmatriculare poate fi solicitată de către titularul certificatului de înmatriculare autorității care a efectuat înmatricularea (DRPCIV), până la momentul radierii vehiculului, al expirării solicitării anterioare de păstrare sau al transcrierii transmiterii dreptului de proprietate pe numele dobânditorului, după caz, cu plata tarifului aferent.

Cititi și Numere de înmatriculare preferențiale. Cum le poți obține și cât te costă

Pentru a păstra combinația numărului de înmatriculare trebuie sa depuneți următoarele documente:

- cererea solicitantului

- actul de identitate al solicitantului sau documentele care atestă dobândirea personalității juridice, denumirea și sediul persoanei juridice, în original și copie,

- dovada achitării tarifului de păstrare a combinației numărului de înmatriculare - 30 lei

Citiți și Mașini electrice second-hand sau noi? Ce să cumpăr?

Plata se face prin internet banking, virament bancar, mandat poștal în contul trezoreriei statului.

Valabilitatea pentru păstrarea numărului de înmatriculare este de 1 an de la data solicitării, cu posibilitate de prelungire consecutivă pe o perioadă de maximum 3 ani. Combinația nu poate fi cedată în favoarea altei persoanei fizice sau juridice.

Termenul de un an curge de la data înregistrării cererii de păstrare la serviciile publice comunitare regim premise de conducere și înmatriculare a vehiculelor.

Dacă cererile pentru al doilea an de păstrare nu sunt depuse la timp pierdeți dreptul de păstrare. Ca urmare, combinaţia devine disponibilă la cerere, oricărei persoane.

Citiți și Trecerea la vehicule electrice ar putea face mașinile inaccesibile

Numerele de înmatriculare pot fi păstrate de proprietar până ce acesta își cumpără o nouă mașină.

Sursa foto: meowKa / shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri