Fiat Chrysler recheamă 1 MILION de mașini care poluează peste limite

Aproximativ 1 milion de mașini Fiat Chrysler cu motoare cu patru cilindri poluează peste limite în SUA. Compania lucrează cu oficiali guvernamentali și pregătește un recall de proporții.

Fiat Chrysler spune că a constatat excesul de poluare în timpul testării interne a vehiculelor cu motoare „Tigershark” de 2,4 litri. Motoarele au fost fabricate începând din 2013 și sunt utilizate pe mai multe SUV-uri Jeep, scrie Autoblog.com.

FCA spune că lucrează pentru identificarea vehiculelor afectate și a unei modalități de a remedia emisiile.

Citește și Un combustibil realizat din CO2 din aer ajunge pe piață anul acesta.

"Pe măsură ce vehiculele îmbătrânesc, unele depășesc cerințele de emisie în utilizare, în funcție de ciclul de conducere și de kilometraj", a declarat Fiat Chrysler.

Citeste si:
Constructorii auto vor credite bancare ca să depășească criza COVID-19
Constructorii auto vor...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Compania nu a specificat modelele care vor fi rechemate și anii de fabricație, însă printre motoarele cu probleme sunt cele de 2,4 litri care echipează actualele SUV-uri Jeep Compass, Cherokee și Renegade. Alte modele ar fi Dodge Dart și Chrysler 200.

Citește și Cât pierd din autonomie mașinile electrice după primul an.

Rechemări pentru emisii sunt destul de des. În America, au fost 86 de astfel de rechemări în 2017, acoperind 4,9 milioane de vehicule de pasageri.

Fiat Chrysler a convenit anul trecut să plătească sute de milioane de dolari, inclusiv o amendă de 300 de milioane de dolari guvernului Statelor Unite, pentru a soluționa acuzațiile potrivit cărora a înșelat testele de emisii.

Citeste si:
Peste 2,2 mil. de automobile Volvo au probleme la centură - RECALL
Peste 2,2 mil. de automobile...

În cadrul unui acord cu Departamentul de Justiție și EPA, producătorul auto va rechema și repara cele peste 104.000 de SUV-uri diesel Jeep și camioneta Ram.

În mod separat, Fiat Chrysler a acceptat, de asemenea, să plătească 280 de milioane de dolari pentru soluționarea proceselor introduse de proprietarii de vehicule - ceea ce duce la plăți de aproximativ 2.800 de dolari pe proprietar.

Citește și Top cele mai fiabile mașini. Tesla este pe ultimul loc.

Citeste si:
Rafinăria Petrotel Lukoil, amendată pentru poluare cu hidrogen...
Rafinăria Petrotel Lukoil,...
Sursa foto: Jonathan Weiss / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri