Podul de peste râu care stă pe mal. Mașinile trec Someșul cu bacul

Un pod care a costat guvernul 10 milioane de lei stă de un an pe malul Someșului, în județul Maramureș. Totul, din cauza unei erori: când trebuia să fie pus peste râu, a fost îndoit din neatenție. Acum, localnicii trec apa cu un bac împins de bețe, scrie Digi24.

Podul din metal care ar trebui să lege localitățile Ulmeni și Chelința, din Maramureș, a costat peste 10 milioane de lei. Finanțarea a venit de la Ministerul Dezvoltării în 2015, iar lucrarea trebuia să fie gata doi ani mai târziu. În 2020, sute de mașini trec zilnic Someșul cu bacul.

"Acuma suntem obișnuiți de atâția ani", spune un șofer.

"Ce să facem dacă asta e România? Ne conformăm, ne uităm la el ce frumos stă acolo și așteptăm", adaugă altul.

Deși localnicii așteaptă de o viață construirea unui astfel de pod, după mai mulți ani în care finalizarea lucrărilor a tot fost amânată, în toamna anului trecut, firma constructoare a încercat să pună podul peste apă, însă fără succes.

Citeste si:
Ștefan, Mastercard: Reacția clienților la vederea POS-ului în piață...
Laura Ștefan, Mastercard:...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Ioan Băbuț, constructor: "Am avut o eroare și a căzut un cap de pe niște role, a căzut un cap în elasticitate și după aia a trebuit să facem o expertiză, expertiza a durat și podul nu are nimic din punct de vedere tehnic. Un capăt a alunecat în lateral, s-a deplasat 20 de centimetri și atunci a rămas suspendat numai în arc pe parte elastică. S-au mai răsturnat și autostrăzi, ce să facem? Bine că nu s-a întâmplat la oameni".

Citește și: Ministrul Transporturilor: Autostrada Unirii va fi gata peste șapte ani

Sursa foto: Digi24.ro

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri