Asociația Victimelor Accidentelor de Circulație menționează că, în ultima perioadă, numărul de evenimente rutiere produse cu intenție a crescut, potrivit unui comunicat de presă.

Lipsa de eficientă în supravegherea traficului și în aplicarea sancțiunilor a făcut posibil ca mulți conducători auto să își permită să efectueze manevre cu risc potențial de accident, fără a avea capacitatea de a anticipa posibilele consecințe. În spatele volanului, pe fondul carențelor în educație, a frustrărilor sau a altor aspecte de vulnerabilitate psiho-emoțională, comportamentul șoferilor devine din ce în ce mai agresiv și în conflict cu norma rutieră, granița între culpă și intenție, ca forme de vinovăție, devenind nesemnificativă.

Fără măsuri urgente de creștere a eficienței legii, va fi tot mai greu de ținut sub control acest tip de comportament.

La fel de important este ca în dosarele penale deschise pentru evenimentele petrecute în ultima perioadă, organele de urmărire penală să desfășoare activități cu celeritate și profesionalism, astfel încât judecătorii să se poată pronunța cât mai rapid, în baza unui material probator consistent.

Infracțiunile săvârșite împotriva ființei umane trebuie tratate cu mare responsabilitate întrucât într-un stat de drept, ființa umană reprezintă valoarea supremă.

Retail jobs

Reamintim că Asociația Victimelor Accidentelor de Circulație desfășoară în această perioadă o campanie de informare pentru creșterea gradului de responsabilitate în trafic, tema lunii August fiind chiar “ființa umană”.

Sursa foto: Shutterstock
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri