Ce culori oferă turiștilor cele mai frumoase drumuri din lume

Dacă sunteți în căutarea unor destinații deosebite de călătorie vă propunem câteva dintre cele mai frumoase drumuri din lume pe care ați putea conduce cu plăcere orice mașină. Paleta de culori dă un farmec aparte acestori drumuri deosebite. Bineînțeles, din acest clasament nu putea lipsi Transfăgărășanul.

Britanicii de la Uswitch au folosit software-ul HEX Picker, Color Thief, pentru a analiza culorile peisajelor din aceste excursii rutiere de top din lume.

Culorile celor mai frumoase drumuri din lume

  • Drumul Național 7C (DN7C) – Transfăgărășan, România

Drumuri Romania Transfagarasan

Transfăgărășanul, construit între 1970 și 1974, este al doilea cel mai înalt drum din România, după Transalpina. Drumul spectaculos care traversează Munții Făgăraș urcă până la altitudinea de 2.040 metri lângă Lacul Bâlea. Drumul Național Transfăgărășan are 92 de kilometri lungime și trece prin cel mai lung tunel din România, 887 de metri. Drumul începe în comuna Bascov, județul Argeș, în direcția Curtea de Argeș, și se termină la intersecția cu drumul DN1, între Sibiu și Brașov, lângă comuna Cârțișoara.

  • Atlantic Road, Norvegia

Atlantic Road Norvegia

Citeste si:
Transfăgărăşanul a fost deschis circulaţiei rutiere
Transfăgărăşanul a fost...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Atlantic Road (Drumul Atlanticului sau Drumul Oceanului Atlantic) din Norvegia este supranumit „The Road in the Ocean”. Având 8,3 kilometri, drumul traversează un arhipelag din Hustadvika și Averøy din regiunea Møre og Romsdal, din Norvegia. Unele secțiuni ale drumului seamănă cu un roller coaster, cu urcări și coborări. Construcția acestei secțiuni din drumul național 64 din Norvegia a fost făcută în 1983. Turiștii pot admira mai multe insule dar şi câteva poduri: Vevangstraumen Bridge, Hulvågen Bridges, Storseisundet Bridge, Geitoysundet Bridge, Store Lauvoysund Bridge şi Lille Lauvoysund Bridge. Storseisundet Bridge este cel mai spectaculos dintre acestea.

Citiți mai mult pe EVmarket.ro.

Sursa foto: Andreas M on Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri