Bucureştenii care au plătit taxa Oxigen îşi primesc banii înapoi

Bucureștenii care au achitat în avans taza Oxigen, la care s-a renunțat înainte de a fi implementată, pot depune cerere pentru rambursarea sumelor plătite.

Bucureștenii care au achitat în avans contravaloarea tarifului de acces și circulație pentru Vignieta Oxigen pot depune, începând de luni, 14 septembrie 2020, cererile pentru rambursarea sumelor plătite, scrie Digi24.

„Restituirea taxei se va face către cetățenii care au cumpărat Vignieta Oxigen, indiferent de tipul de vignieta achiziționată, fiind exceptată perioada în care documentul de instituire a taxei a fost în vigoare (HCGMB 539/2019), respectiv 1 ianuarie – 22 martie 2020”, anunță Administrația Străzilor București.

Termenul de restituire este 30 de zile lucratoare de la data depunerii solicitarii.

Sumele aferente Vignietei Oxigen vor fi rambursate în baza unei cereri de restituire, care va putea fi depusă astfel:

Citeste si:
Firea anunță că participă la dezbateri doar cu test antidrog și...
Firea anunță că participă la...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului
  • electronic la adresa de e-mail: office@aspmb.ro, cu precizare în subiectul mesajului: "Cerere de restituire vignieta Oxigen”,
  • fizic, la sediul Administrației Străzilor București din strada Domnița Ancuţa, nr. 1,
  • prin poştă, cu scrisoare recomandată de primire.

Cerererile de restituire pot fi descărcate de pe site-ul Administrației Străzilor București și vor fi însoțite de copie a cărții de identitate, copie a certificatului de înmatriculare a vehiculului, care va purta înscrisul „conform cu originalul" și semnătura, copie a documentului de plată.

Cetățenii vor putea solicita restituirea taxei pana la data de 13 septembrie 2023, iar banii vor fi rambursați prin acceași modalitate prin care s-a efectuat plata: fie transfer bancar, fie vor fi ridicați de la casieria ASB din strada Domniţa Ancuţa, nr. 1.

La sfârșitul lunii februarie 2020, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că renunță la taxa Oxigen, după un sondaj pe Facebook, la care 90% dintre cei participanți au spus că nu doresc această taxă.

Citeste si:
Firea, despre poluarea din București: Era dinaintea mandatului meu
Firea, despre poluarea din...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri