Grupul OMV Petrom a obţinut în primele nouă luni ale acestui an un profit net de 826 de milioane de lei, în scădere cu 70% faţă de perioada similară a anului trecut.

În acelaşi timp, veniturile din vânzări au scăzut cu 17%, până la 15,1 miliarde de lei, scrie Agerpres.

Rezultatul din exploatare CCA, excluzând elementele speciale, a fost de 1,8 miliarde de lei, în scădere cu 47%. De asemenea, investiţiile au fost şi ele mai mici cu 15%, ajungând la 2,4 miliarde de lei.

În primele nouă luni, contribuţia companiei la bugetul de stat a fost de 7,2 miliarde de lei, inclusiv dividende în valoare de 360 de milioane de lei plătite statului român.

"Izbucnirea globală a pandemiei Covid-19 continuă să aibă un impact major asupra evoluţiei economiei globale. Deşi preţurile la ţiţei au crescut uşor în timpul celui de-al doilea trimestru că urmare a reducerii ofertei, ele rămân în continuare volatile. Creşterile recente ale cazurilor Covid-19 din întreagă lume ar putea duce la întârzierea redresării aşteptate a cererii, ca urmare a reacţiei guvernelor şi cetăţenilor", spun reprezentanţii companiei.

Astfel, consecinţele pandemiei Covid-19, amploarea şi durata efectelor asupra economiei nu pot fi estimate într-un mod credibil la acest moment.

Totuşi, OMV Petrom monitorizează îndeaproape evoluţiile şi evaluează în mod regulat impactul asupra fluxului de trezorerie şi a lichidităţii Grupului.

"OMV Petrom răspunde situaţiei cu măsuri specifice în vederea menţinerii stabilităţii economice a Grupului şi asigurării furnizării de energie. Sănătatea şi bunăstarea fiecărui angajat este prioritatea numărul unu. În acelaşi timp, OMV Petrom implementează măsuri specifice de protejare a sănătăţii financiare a Grupului, respectiv reducerea investiţiilor şi tăierea costurilor. Din perspectiva actuală, preconizăm că, pe baza măsurilor enumerate mai sus, capacitatea Grupului de a îşi continuă activitatea nu este afectată", se mai arată în comunicat.

Pentru 2020, OMV Petrom preconizează că preţul mediu al ţiţeiului Brent va fi 40 dolari pe baril, faţă de 64 de dolari anul trecut.

"Ca urmare a impactului Covid-19,cererea de produse petroliere şi electricitate se estimează a fi sub nivelul înregistrat în 2019, în timp ce cererea pentru gaze naturale este estimată la un nivel similar cu cel al anului 2019, susţinută de industrii mari consumatoare de gaze naturale", mai spun responsabilii companiei petroliere.

Sursa foto: Radu Bercan Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri