Land Rover prezintă noul Discovery, care a primit un facelift discret, un sistem de infotainment de 11.4 inch și motorizări mild-hybrid.

Pentru un aspect mai impunător și mai dinamic, modificările aduse noului Discovery includ o bară de protecție față revizuită, noi aerisiri laterale și stopuri cu LED unite printr-un panou negru lucios.

În echiparea R-Dynamic, noul Discovery se remarcă prin elementele exterioare Gloss Black si Shadow Atlas sau scaune din piele Duo-Tone și cusătură contrastantă.

În interior, noul Discovery are consola centrală integral reproiectată, care găzduiește noul ecran tactil full HD cu 48% mai mare decât ecranul anterior, cu diagonala de 14 inch și cu o interfață rapidă și intuitivă.

Cea mai nouă tehnologie multimedia Pivi Pro oferă o structură simplificată a meniului și un design de pionierat, cu răspunsuri rapide. Bateria de rezervă încorporată permite inițierea navigației în doar câteva secunde, în timp ce meniul permite accesarea funcțiilor cel mai frecvent utilizate direct de pe ecranul de pornire personalizabil, pentru a reduce distragerea atenției șoferului.

Retail jobs

Conectivitatea este asigurată de tehnologia dual-sim, cu două modemuri LTE care permit sistemului să efectueze mai multe funcții în același timp – cum ar fi streaming media și descărcarea actualizărilor Software-Over-The-Air (SOTA). Tehnologia SOTA Land Rover permite proprietarilor să actualizeze nu mai puțin de 44 de module electronice individuale, fără a fi nevoie să viziteze un dealer.

Noul Discovery oferă cartografiere 3D de înaltă definiție, care în combinație cu afișajul interactiv† de 12,3 inch, îi permite șoferului să controleze alte aplicații din ecranul principal.

În plus, clienții au opțiunea de a beneficia de un Head-Up Display complet color, care oferă informații importante direct în câmpul vizual al șoferului, astfel eliminând pericolul distragerii atenției. Integrarea smartphone-urilor este, de asemenea, simplă, datorită Apple CarPlay, în timp ce tehnologia Bluetooth poate conecta simultan două smartphone-uri. Android Auto este disponibil în dotarea standard, precum și tehnologia de încărcare wireless, cu amplificator de semnal.

Citeste si:
Discovery Channel transmite un nou documentar special despre...
Discovery Channel transmite...

Cu ajutorul tehnologiei de filtrare a aerului PM2.5, ionizarea aerului din habitaclu îmbunătățește calitatea acestuia. Aerul care intră este scanat în mod activ, calitatea lui este măsurată și automat sunt folosite filtre avansate pentru reducerea nivelului alergenilor, toxinelor și particulelor nocive din habitaclu, pentru a îmbunătăți starea de sănătate și confortul pasagerilor.

Confortul și comoditatea pasagerilor sunt îmbunătățite în continuare, prin introducerea suporturilor pentru tablete Click&Go, montate în spătarele scaunelor din față. Sistemul ușor de utilizat include prize de încărcare USB-A, care sunt perfect amplasate pentru gestionarea firelor precum și hotspot-ul WI-FI 4G care permite o conectare a opt dispozitive. În plus, noul design al volanului cu patru spițe dispune de butoane care se aprind la atingere și padele metalice pentru schimbarea vitezelor.

Interiorul echipat cu funcția Intelligent Seat Fold, permite pasagerilor să configureze fără efort poziția scaunelor prin utilizarea ecranului tactil central, în timp ce aplicația Remote urmărește nivelul combustibilului și locația mașinii, dar și să deblocheze și să blocheze ușile, de la distanță. Scaunele de pe al doilea rând au fost reproiectate. Susținerea laterală îmbunătățită, pernele mai groase, mai lungi și profilarea atentă a scaunelor contribuie la confortul pasagerilor. Prin mutarea gurilor de ventilație de pe stâlpi pe consola centrală spate, pasagerii din spate au la dispoziție propriile comenzi de ventilație și surse de alimentare, oferindu- le un flux de aer crescut.

Cea de-a doua generație a cheii inteligente tip brățară – Activity Key - dispune acum de comenzi pe ecran tactil, un ceas digital și permite blocarea, deblocarea și pornirea noului Discovery.

Citeste si:
Tesla Model S și Model X au primit un facelift și peste 1.000 CP
Tesla Model S și Model X au...

Noul Discovery este disponibil în variante de echipare S, SE și HSE, în versiune sportivă R-Dynamic.

Motorizări

Noul Discovery introduce un trio de motorizări Ingenium, cu șase cilindri în linie benzină și diesel, echipate cu tehnologie Mild Hybrid Electric Vehicle (MHEV). Noile motoare sunt disponibile alături de varianta de motorizare pe benzină P300 cu patru cilindri și cu un nou sistem inteligent de tracțiune integrală.

Gama de motoare cu șase cilindri a fost proiectată și dezvoltată intern, fiind disponibile, pe motorină în variantele de 249CP (183kW) și 300CP (221kW), în timp ce varianta pe benzină oferă 360CP (265kW).

Noua gamă de motorizări include:

  • P300: 300CP (221kW), 2.0-litri cu patru cilindri pe benzină, cuplu de 400Nm la 1,500-4,500rpm
  • P360: 360CP (265kW), 3.0-litri cu șase cilindri pe benzină MHEV, cuplu de 500Nm la 1,750-5,000rpm
  • D250: 249CP (183kW), 3.0-litri cu șase cilindri diesel MHEV, cuplu de 570Nm la 1,250-2,250rpm
  • D300: 300CP (221kW), 3.0-litri cu șase cilindri diesel MHEV, cuplu de 650Nm la 1,500-2,500rpm

Variantele de motorizare diesel Ingenium cu șase cilindri D250 și D300 prezintă o construcție ușoară din aluminiu cu un design cu frecare redusă și înlocuiesc motorizările SD4 și SD6 anterioare. Sistemul inteligent MHEV stochează energia generată în timpul decelerării și o redistribuie pentru a asista motorul la accelerare. Configurarea asigură o funcționare mai rafinată a sistemului Stop/Start.

Motoarele Ingenium cu șase cilindri dispun de tracțiune care optimizează cuplul prin împărțirea acestuia între punțile față și spate, în funcție de nevoi.

Suspensia pneumatică standard oferă confort, indiferent de condițiile de deplasare și include reglarea automată pe înălțime, pentru a îmbunătăți aerodinamica și a obține o economie de carburant la condusul pe autostradă. Sistemul de adaptare automată al suspensiei - Adaptive Dynamics – prezent pe toate modele – monitorizează mișcările caroseriei de până la 500 de ori pe secundă, reacționează la mișcările șoferului sau ale drumului aproape instantaneu pentru o manevrabilitate sporită.

Cu sistemul Terrain Response 2, noul Discovery este mereu pregătit pentru condiții dificile, în timp ce modul Wade permite trecerea prin vaduri adânci.

SUV-ul beneficiază de tehnologia Clear Sight Ground View, care proiectează pe ecranul central imaginea de sub partea din față a vehiculului, cu ajutorul camerelor. Această funcție reprezintă materializarea conceptului futuristic “trasparent bonnet” creat de Land Rover și menit să-l asiste pe șofer în off-road sau în cazul unor obstacole urbane ascunse.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri