Începând de astăzi, 13 decembrie 2020, odată cu intrarea în vigoare a noului mers de tren 2020 – 2021, CFR Călători a introdus mai multe trenuri de pasageri care oferă servicii superioare de tip InterCity, cu o durată redusă de parcurs, confort sporit și cu un cost al călătoriei similar trenurilor InterRegio.

Astfel, trenul “Tomis Expres” a parcurs azi distanța de 391 km între Brașov – București – Constanța în 4h și 10’, un record absolut în ceea ce privește durata călătorie pe această rută.

Un alt element de noutate este constituit de parcurgerea distanței Brașov - București în doar 2h si 07' cu o singură oprire de un minut în Predeal.

Viteza maximă de circulație a fost de 160 km/h, iar viteză medie de peste 100 km/h (comparabilă cu cea a trenurilor Intercity din Uniunea Europeană).

Acest nou tren este compus din vagoane moderne de clasa 1, clasa 2 și vagon restaurant.

Perechea de trenuri ”Tomis Expres” valorifică proiectele de modernizare a sectoarelor de cale ferată București – Constanța și București – Predeal, părți componente ale coridorului feroviar IV (Coridorul Rin-Dunăre), investiții finanțate din fonduri europene cu contribuție de la bugetul de stat.

Acest nou serviciu ”premium” se adresează atât mediului de business din cele trei municipii, cât și călătorilor care se deplasează în scop turistic atât în zona montană cât și în stațiunile de pe litoral.

Sursa foto: Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor România/Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri