Guvernul britanic a anunțat că șoferii vor putea să își lase mașinile să se conducă singure atunci când sunt pe autostrăzi, dar doar cu o viteză mică.

The Guardian a explicat faptul că șoferii vor putea să citească ziarul sau să se uite la un film în timp ce stau în trafic, pe autostradă, datorită sistemelor de menținere automată a benzii de circulație. Măsura va intra în vigoare spre finalul anului.

În ciuda planului ambițios al guvernului britanic, asiguratorii și organizațiile de șoferi spun că e nevoie de mai multă muncă pentru a păstra siguranța rutieră.

Conform Departamentului de Transport din cadrul administrației britanice, viteza maximă admisă pentru o mașină care se conduce singură va fi de 60 de km pe oră. În plus, regulamentele impuse de ONU spun că mașinile se pot conduce singure doar pe autostrăzi, unde traficul merge într-o singură direcție și unde nu există pietoni sau bicicliști. Șoferii ar trebui să fie permanent pregătiți să preia direcția atunci când traficul se deblochează și când viteza de deplasare crește.

Ministrul Transporturilor din Marea Britanie a spus că măsura este un pas important spre un viitor în care călătoriile sunt mai ecologice și mai simple.

Dar planul are și părți controversate. Asiguratorii spun că guvernul poate crea un cadru legal confuz în care nu este clar ce mașină se conduce singură.

Directorul unei companii de cercetare finanțată de companii de asigurare spune că sistemul ALK, cel de menținere a benzii de circulație, nu ar trebui să fie numi autonom pentru că încă este nevoie de un șofer pregătit să preia controlul mașinii.

„Îngrijorarea noastră este că guvernul ar putea să sădească confuzie și să sporească folosirea sistemelor de condus asistat care au curmat deja multe vieți”, a explicat acesta pentru publicația britanică.

Cele mai recente tragedii au fost chiar în aprilie, în cazul unei Tesla care s-ar fi condus singură și care a ucis doi bărbați.

Pe de cealaltă parte, există și mulți susținători ai inițiativei guvernamentale. Societatea producătorilor și comercianților de automobile din Marea Britanică, un organism care are rolul de a reprezenta interesele industriei auto, a explicat că măsura este un pas înainte de care toată lumea avea nevoie.

Directorul executiv al societății a spus că măsura ar putea să îi permită Marii Britanii să devină un lider mondial în dezvoltarea tehnologiilor din spatele mașinilor autonome.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri